vrijdag, april 19, 2024
HomeCultuurOntdek de Pracht van Centraal-India met Dirk Rosseel: Een Culturele Avond in...

Ontdek de Pracht van Centraal-India met Dirk Rosseel: Een Culturele Avond in Knokke-Heist

Op een sfeervolle vrijdagavond (8/12), om precies 20:00 uur, nodigt Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist u uit voor een fascinerende reis door Centraal-India met Dirk Rosseel. Deze speciale avond, georganiseerd door Cultuursmakers Knokke-Heist in samenwerking met Volksontwikkeling/Kneistse Cultuurkaart en Davidsfonds Knokke, belooft een meeslepende ervaring te worden.

Dirk Rosseel, een erkend India-kenner, neemt ons mee op een virtuele tocht door de deelstaten Maharasthra, Madhya Pradesh, en Uttar Pradesh. Hij deelt zijn ervaringen van Mumbai, dat verrassend veel Britse invloeden heeft behouden, tot de mystieke stad Varanasi aan de oevers van de Ganges. Hoogtepunten van de reis omvatten een bezoek aan de wereldberoemde rotstempels van Ellora en Ajanta, een safari in het Kanha Nationaal Park, en een blik op de Kama Sutra-beeldjes in de Khajuraho-tempels.

Een uniek aspect van de avond is de ludieke actie voor De Warmste Week. Bezoekers kunnen deelnemen aan een verrassingsactiviteit die zowel vermaak als betrokkenheid biedt. De avond wordt verder verrijkt door de aanwezigheid van Zijne Excellentie Debashish Prusty, Plaatsvervangend Ambassadeur van India in België, die een boodschap overbrengt van Ambassadeur Santosh Jha.

Tickets zijn beschikbaar voor €10, met korting voor leden van Cultuursmakers, Davidsfonds, studenten (€8), en zijn gratis voor abonnees van Kneistse Cultuurkaart/Volksontwikkeling Knokke-Heist op vertoon van hun gezinskaart. Voor meer informatie, bezoek www.cultuursmakers.be/knokke-heist.

Deze avond biedt een unieke kans om de rijke cultuur en geschiedenis van Centraal-India te ervaren, samen met een maatschappelijk verantwoorde actie. Een avond die niet alleen educatief is, maar ook een hart onder de riem steekt voor de deelnemers van De Warmste Week.

(C) GPTgenix