23.7 C
Knokke-Heist

Ontdek de pracht van Saoedi-Arabië met Moïra De Groote (afgelast)

Knokke-Heist’s Moïra De Groote neemt je op 30 maart 2023 om 20 uur mee op een betoverende reis door het magische koninkrijk Saoedi-Arabië. In samenwerking met Cultuursmakers Knokke-Heist, Volksontwikkeling en Davidsfonds Knokke, zal de kleurrijke slotavond plaatsvinden in het Cultuurcentrum Scharpoord op Maxim Willemspad 1, Knokke-Heist.

Deze onvergetelijke avond biedt een glimp van het mysterieuze koninkrijk dat pas in september 2019 open is gesteld voor toeristen. Moïra De Groote heeft twee jaar in Saoedi-Arabië gewoond en zal de inwoners en hun land presenteren met passie. Zij biedt een betoverende inkijk in de verbazingwekkende schoonheid van dit gastvrije land.

De hoofdstad Riyad, bekend om zijn beroemde buitenwijk Al-Diriyah, waar de Saoedische dynastie in de 15e eeuw werd gesticht, en Madain Saleh, een afgelegen woestijnstad gesticht door de Nabateeërs, zijn enkele van de hoogtepunten van deze reis. Madain Saleh wordt omringd door wonderlijke graftombes en tempels die uitsteken boven de oase in de woestijnvallei.

Bovendien is er ook Al Ula, een uniek archeologisch wonder en handelsplaats waar specerijen en zijde werden verhandeld tussen Egypte en India. Al Ula biedt ook eeuwenoude rotstekeningen van mensen en dieren en de lokaal beroemde Elephant Rock.

De toegangsprijs voor deze onvergetelijke avond is €9, maar leden van Cultuursmakers en Davidsfonds, evenals studenten en mensen met een Uit-pas, betalen slechts €7. En voor de bijna 500 abonnees van Volksontwikkeling Knokke-Heist is de toegang zelfs volledig gratis op vertoon van hun gezinskaart, verkrijgbaar voor €35 aan de ingang.

Kortom, deze avond belooft een onvergetelijke reis te worden door het magische koninkrijk Saoedi-Arabië. Mis deze unieke kans niet en koop nu uw toegangskaart!

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen