18.9 C
Knokke-Heist

Ontdek de wortels van het christendom tijdens de lezing van Dr. John van Schaik

Historicus Dr. John van Schaik bespreekt de geschiedenis van het christendom tijdens een boeiende lezing voor Davidsfonds Knokke en Volksontwikkeling KH. Het evenement vindt plaats op donderdag 16 maart 2023 om 20 u. in het Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1, Knokke-Heist.

Tijdens zijn lezing met als titel “De Bijbel: feit of fictie? Korte geschiedenis van het christendom”, keert Dr. John van Schaik terug naar de eerste eeuw en de wortels van het christendom. Hij bespreekt de verschillende varianten van het christendom die doorheen de geschiedenis zijn ontstaan, zoals het gnostieke, manicheese, Armeense, kathaarse, Russisch-orthodoxe, protestantse en vrijzinnige christendom. Dr. John van Schaik is een gerenommeerde historicus en werkte 15 jaar in de verslavingszorg voordat hij zich richtte op middeleeuwse geschiedenis.

De toegang tot het evenement kost 9 €, maar leden van Cultuursmakers en Davidsfonds, studenten en mensen met een Uit-pas betalen slechts 7 €. Voor de bijna 500 abonnees van Volksontwikkeling Knokke-Heist is de toegang volledig gratis op vertoon van hun gezinskaart, die verkrijgbaar is aan de ingang voor 35 euro. Er zijn geen reservaties nodig.

De lezing van Dr. John van Schaik belooft een fascinerende reis door de geschiedenis van het christendom te worden. Mis het niet en kom op donderdag 16 maart om 20 u. naar het Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen