woensdag, mei 29, 2024
HomeCultuurOntdek het Denken van Plato met Emiliano Acosta in Knokke-Heist

Ontdek het Denken van Plato met Emiliano Acosta in Knokke-Heist

Plato’s Visies Ontward

Plato’s filosofie blijft een pijler in het denken over politiek, liefde en de rol van filosofie zelf. Tijdens dit evenement zal Acosta, bekend van zijn werken zoals Plato lezen (2020) en Filosofische Decamerone (2023), ingaan op verschillende facetten van Plato’s werk:

  • Platonische Liefde: Is de ideale, niet-fysieke liefde die Plato beschrijft nog relevant in onze hedendaagse samenleving?
  • Democratie en Kritiek: Hoe verhoudt Plato’s scepticisme ten opzichte van de Atheense democratie zich tot onze moderne democratische systemen?
  • Filosofie als Politiek Instrument: Kan filosofie, zoals Plato beweerde, apolitiek zijn maar toch politieke doelen dienen?

Een Oproep tot Reflectie

Dit evenement is niet alleen een kans om de klassieke teksten beter te begrijpen, maar ook om actuele vraagstukken te reflecteren door de lens van een eeuwenoude wijsheid. Het belooft een boeiende ontmoeting te worden voor zowel de doorgewinterde filosoof als de nieuwsgierige beginner.

Praktische Informatie

Registratie voor het evenement is vereist en kan via de contactgegevens op cc.educatie@knokke-heist.be of telefonisch via 050 63 04 30. Of je nu de ochtend- of middagsessie bijwoont, elk deel biedt een diepgaand inzicht in Plato’s eeuwig relevante filosofie.