18 C
Knokke-Heist

Ontdek het opmerkelijke verhaal van de West-Vlaamse ontwikkelaar Johan Heemeryck en zijn vermogende familie

In het nieuws van vandaag: het opmerkelijke project De Boeverie in de Brugse binnenstad trekt de aandacht. Het project wordt gecoördineerd door de Roeselaarse ontwikkelaar Steenoven, maar het is geen eigenaar van Boeverie. Het project is voor 50% eigendom van Filip Balcaen via Baltisse, voor 25% van aardappelkoning Jan Clarebout en voor 25% van Johan Heemeryck via Heem Invest. Wie is Johan Heemeryck en wat zijn zijn connecties?

Johan Heemeryck en zijn echtgenote Kathleen Spriet hebben een vermogen van €39 miljoen en zijn eigenaar van de voormalige familiale bouwonderneming Alheembouw en projectontwikkelaar Steenoven. Beide bedrijven zijn ondertussen verkocht. Maar het ondernemerschap zit in het bloed van Heemeryck. Hij begon in 1988 als hoofd van het bouwbedrijf na zijn opleiding A2 Bouw en zijn vrouw werkte aan de groei van de projectontwikkelaar. Johan is geen man van grote woorden en gelooft dat je meer leert door te ondernemen dan door te studeren. Netwerken en investeerders zoeken is het werk van een projectontwikkelaar en dat kan Heemeryck goed. Hij heeft connecties over de hele wereld, zoals de vennootschap Anna Paulowna in Tenerife, waarachter een vastgoedproject schuilgaat.

De discretie van Heemeryck en zijn vrouw maakt het moeilijk om het vermogen van het gezin in kaart te brengen. Maar de band van Heemeryck met Club Brugge, waar hij een fervente supporter van is, mag symbool staan voor de West-Vlaamse discretie van het echtpaar. Het lijkt erop dat Heemeryck en zijn vrouw nog veel meer verrassingen in petto hebben.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen