17.9 C
Knokke-Heist

Ontdek het voor de nationale media verborgen carnavalsfeest

In Heist, de deelgemeente van Knokke-Heist en het kloppend hart van carnaval in West-Vlaanderen, gebeurt er iets vreemds. Knokke-Heist adverteert in nationale en internationale magazines voor de Zoute Grand Prix, lijkt men carnaval te willen verstoppen als toeristische topper tijdens de Krokusvakantie. Maar niets is minder waar klinkt het bij carnavalheist.be. Na Aalst is Knokke-Heist de plek om carnaval te vieren met talrijke evenementen en festiviteiten die een garantie zijn voor een gemaskerd feest. De grote stoet op zondag en de verlichte avondstoet op dinsdag tonen de creativiteit van de carnavalisten op z’n best en mogen best ook eens in de nationale media te zien zijn.

Tot op vandaag zijn er nog steeds groepen, tot meer dan 300 carnavalisten per wagen, die kostuums en praalwagens helemaal zelf ontwerpen en realiseren. Het vrijwilligerswerk dat hieraan vooraf gaat, vergt maandenlang werk en tijdens de stoeten komt het tot een prachtig toonmoment. De stoeten zijn inmiddels uitgegroeid tot de grootste van de provincie en talrijke andere verenigingen uit België en Nederland participeren aan dit feestelijke evenement.

Maar waarom blijft Heist een goed bewaard geheim? Terwijl de stoet doorheen de gezellige straten van Heist trekt en achteraf de feestjes in de cafés en andere feestplekjes doorgaan tot in de vroege uurtjes. Het is een fantastische beleving die iedereen zou moeten ervaren.

Ben jij op zoek naar een unieke en spannende ervaring tijdens de Krokusvakantie? Mis dan niet het verborgen carnavalsfeest in Heist en beleef een onvergetelijk gemaskerd avontuur. Nodig dus je vrienden via sociale media uit om naar Knokke-Heist af te zakken!

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen