23.7 C
Knokke-Heist

Ontdek unieke broedvogels tijdens natuurwandeling Lippensgoed-Bulskampveld

Geleide natuurwandeling in Lippensgoed-Bulskampveld biedt unieke kans om broedvogels van een gemengd eiken-beukenbos te spotten.

Het eiken-beukenbos in Lippensgoed-Bulskampveld herbergt een totaal ander ecosysteem dan een duinbos aan de kust, met enkele bijzondere vogelsoorten zoals de kleurrijke Boomklever en de zeldzame Zwarte specht. Tijdens de wandeling, georganiseerd door Natuurexploratie, is de kans groot om deze soorten te spotten, maar ook andere broedvogels zoals de Gaai, mezensoorten en de Roodborst zijn actief met territoriumafbakening en laten hun zang weerklinken. Bovendien is er kans om de eerste arriverende en doortrekkende Zwartkoppen waar te nemen en mogelijk ook de eerste zang van de Boomleeuwerik. Een waarneming van de Rode eekhoorn is ook niet uitgesloten. Verrekijker en eventueel loep zijn aanbevolen, en waterdichte wandelschoenen zijn noodzakelijk.

Mis deze unieke kans niet om de broedvogels van het gemengd eiken-beukenbos in Lippensgoed-Bulskampveld te spotten tijdens de geleide natuurwandeling op zondag 19 maart. Schrijf je vooraf in op www.natuurexploratie.be en maak kans op een onvergetelijke natuurbeleving!

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen