14.2 C
Knokke-Heist

Ontmasker de leugenaar

Dit nieuwe boek van onze Knokke-Heistenaar Piet Baete maakt je bewust van hoe manipulators te werk gaan. Statementanalyse is een bondgenoot. Een wapen dat leugenaars schrik aanjaagt, omdat ze weten dat je hen doorhebt zodra ze het woord tot je richten.

Elke dag worden we geconfronteerd met kleine en grote leugens. Soms onschuldig, soms betreft het pertinent bedrog of keiharde manipulatie. Weten of je gesprekspartner de waarheid spreekt, is dan een absolute must.

Met statementanalyse creëerde de FBI jaren geleden een tool om door de analyse van taal misleiding beter te leren lezen en interpreteren, cognitieve en emotionele liegsporen te herkennen en zo beter de leugenaars van de waarheidsprekers te onderscheiden. Het is een methode die niet alleen bijzonder efficiënt is in politieonderzoek, maar je kunt er, als je de grondregels ervan kent, ook in je persoonlijke leven je voordeel mee doen. 

Leer mensen beter lezen, ontmasker hun fabeltjes en herken hun liegsporen!

Piet Baete is een van de enigen in Vlaanderen die deze FBI-opleiding volgde. Aan de hand van een grondige analyse van cold cases die Vlaanderen wakker hielden en nog altijd intrigeren – de moord op Ingrid Caeckaert, om de belangrijkste te noemen – maakt hij pijnlijk duidelijk: misschien speelt de waarheid zich niet af op het voor iedereen bekende podium, maar in de donkere coulissen, achter een gordijn van leugens en misleiding.

“Verschillende Vlaamse en Nederlandse journalisten lazen intussen al mijn eerste True Crime ‘Ontmasker de leugenaar’, zegt Piet Baete fier. Eén van hen schreef me: “Tien minuten geleden heb ik je boek uitgelezen, aan één stuk, wat een verhaal! Binnenkort volgen verschillende interviews in de nationale media. Speciale dank aan ons internationale team van statementanalisten die me ondersteunden met de analyse van verschillende cases, onder leiding van Peter Hyatt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen