dinsdag, april 16, 2024
HomeUncategorizedOnweersbuien maken plaats voor drogere periodes

Onweersbuien maken plaats voor drogere periodes

Ontdek de laatste weersvoorspelling voor onze regio met details over onweersbuien, opklaringen en temperatuurschommelingen. Lees meer over de verwachte weersomstandigheden voor de komende dagen en krijg een langetermijnverwachting.

Naarmate de avond nadert, zal het weer verbeteren met meer opklaringen en minder neerslag. Het zicht kan matig zijn tijdens deze buien met maximale temperaturen die rond de 12 tot 13°C schommelen. De wind waait krachtig tot hard uit het westzuidwesten, draaiend naar het westen met een afname in sterkte.

De weersomstandigheden op woensdag vertonen een verbetering met afwisselende periodes van opklaringen en wolkenvelden. Het blijft grotendeels droog met goede zichtbaarheid en maxima rond de 12°C. De wind blijft aanzienlijk met een krachtige westenwind die in de loop van de dag toeneemt.

Donderdag en vrijdag zullen naar verwachting gelijksoortige weersomstandigheden hebben, met wisselende bewolking en mogelijk enkele buien. De zichtbaarheid is meestal goed en de temperaturen zullen pieken rond de 11°C met een matige wind uit het westen.

Het weekend brengt een toename van de bewolking met zaterdag een zwaarbewolkt tot betrokken hemel en periodes van regen, die overgaan in buien. De temperaturen stijgen licht naar een maximum van ongeveer 14°C, maar de zichtbaarheid kan wederom matig zijn tijdens neerslag. De wind zal krachtig zijn uit het zuidzuidwesten, ruimend naar het zuidwesten en toenemend tot hard.

Voor de langetermijnverwachting wordt ons weer beïnvloed door de onstabiele lucht die vanuit het noordwesten wordt aangevoerd tussen een hoog bij de Azoren en een depressie boven Scandinavië. Deze situatie zal leiden tot een weerbeeld gedomineerd door buien met temperaturen die consistent blijven rond de 11 tot 12°C.