zondag, april 14, 2024
HomeKnokke-HeistJonge Gezinnen Planten Bomen in Westkapelle als Symbolische Verbinding met de Natuur

Jonge Gezinnen Planten Bomen in Westkapelle als Symbolische Verbinding met de Natuur

Na een onderbreking van drie jaar, grotendeels veroorzaakt door de coronapandemie, beleefde Westkapelle een bijzonder moment van gemeenschapszin en natuurverbinding. Op een heldere zaterdagochtend verzamelden jonge ouders uit Knokke-Heist in de groenzone nabij het sportcentrum Molenhoek en het Basecamp van Club Brugge voor een speciale gelegenheid: een boomplantactie.

De aanwezigheid van prominente lokale figuren, waaronder burgemeester Jan Morbee en schepenen Antoine Geerinckx, Bert De Brabandere, Nick Wenmaeckers en raadslid Olivier Bodyn, onderstreepte het belang van dit evenement. De actie vormt een voorbode voor de Dag van de Natuur, die op 25 en 26 november wordt gevierd.

Deze boomplanttraditie in Westkapelle, met een rijke geschiedenis van samenwerking tussen het gemeentebestuur en de Gezinsbond, heeft al eerder vruchten afgeworpen op locaties zoals bedrijvenpark ’t Walletje. Dit jaar ligt de focus op jonge gezinnen met kinderen geboren tussen 15 oktober 2020 en 31 augustus 2023, die samen vijf verschillende soorten bomen planten: een steeliep, een winterlinde, een zwarte els, een Spaanse aak en een walnootboom.

Deze activiteit, meer dan alleen een plantactie, symboliseert de verbinding van de gemeenschap met de natuur en het belang van milieuverantwoordelijkheid. Na het planten van de bomen, een handeling die zowel symbolisch als letterlijk wortels in de gemeenschap legt, genoten de deelnemers van een gezellig samenzijn met warme drankjes en ontvingen zij een boomcertificaat als herinnering aan deze speciale dag.

Dit initiatief van Westkapelle toont niet alleen de kracht van gemeenschapszin, maar benadrukt ook het belang van natuureducatie vanaf jonge leeftijd. Het is een voorbeeld voor andere gemeenten in hoe kleine, gezamenlijke acties kunnen bijdragen aan een groenere en meer verbonden toekomst.