HomePolitiezone Damme/Knokke-HeistOnze Lokale Politie nu ook op Instagram

Onze Lokale Politie nu ook op Instagram

De lokale politie Damme/Knokke-Heist lanceert vandaag de gloednieuwe account @PolitieDammeKnokkeHeist op het socialemediaplatform Instagram. Met het profiel hoopt het politieteam ook online een brug te bouwen naar de lokale jeugd. “Ons politieteam is al verschillende jaren actief op Facebook, Twitter en LinkedIn”, verduidelijkt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Spijtig genoeg bereiken we via deze platformen onvoldoende jongeren. Met Instagram, een netwerk waar de jeugd toch veel op vertoeft, willen we hier verandering in brengen.”

Vijf ambassadeurs uit het operationeel en burgerpersoneel trekken het Instagramverhaal mee op gang. Zo kan het politieteam de jeugd een unieke inkijk geven in de politiewerking. “De ambassadeurs maken de content op het terrein of op de werkvloer”, legt Isolde Van Eenooghe uit. “Daarna steekt het communicatieteam de boodschap in een jeugdig Instagramjasje. Ook voor de avatar van de ambassadeurs is een rol weggelegd.”

Het politieteam stemt alle Instagramcontent af op jongeren – waaronder ook campagnes en informatieve of educatie boodschappen. “Stap voor stap hopen we de online interactie met de jeugd te verhogen en meer inzicht te krijgen in wat leeft op het online dorpsplein”, concludeert Van Eenooghe. “Wie weet maken we onderweg ook enkele jongeren warm voor het politieberoep.”

Heb je zelf een idee voor een leuke Instagrampost? Of heb je een vraag voor het politieteam? Neem dan contact op via de Instagrampagina of het contactformulier op de politiewebsite (bit.ly/35M4oIY). Voor dringende noodhulp kan je enkel terecht op de noodnummers 112 of +32 50 619 619.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers