vrijdag, mei 27, 2022
14.6 C
Knokke-Heist

Ook de BiB stript mee

De bibliotheek van Knokke-Heist heeft een waanzinnig veelzijdige stripcollectie en pakt hier graag mee uit op het stripfestival op zondag 15 mei 2022 in het casino. In onze plaatselijke bibfilialen zelf vind je honderden stripreeksen, maar op het stripfestival zetten de medewerkers voor de gelegenheid in hun stand 10 toppers in de kijker.  Verder wijdt illustratice Phaedra Derhore je in in de wereld van de graphic novels. Striptekenaar Goum leert kinderen stripfiguren tekenen en karikaturist Steven De Rie portretteert jonge bezoekertjes op ludieke wijze. De toegang tot het stripfestival en deelname aan alle randanimatie is gratis!  

Illustratrice en graphic novellist Phaedra Derhore .  

Van 14 tot 17 uur geeft Phaedra Derhore info en praktische tekenuitleg over literaire stripboeken: de graphic novels. Phaedra studeerde af in Publiciteit, werkt als freelance illustrator en striptekenaar en bracht haar eigen graphic novel Doorsnee uit in 2018. Wie ter plaatse lid wordt van de bib maakt kans op één van de drie gratis gesigneerde exemplaren van haar graphic novel! 

Striptekenaar Goum  

Goum leert in de bibstand de kinderen stripfiguren tekenen, geïnspireerd op de strip Huisdiergeheimen. Goum is een Franstalige striptekenaar die zijn carrière startte bij Dupuis als vormgever in het tijdschrift Robbedoes. Bij Dupuis ontmoet hij een scenarioschrijver David Boriau, met wie hij zijn eerste album tekende : Passages Secrets. Comme des bêtes (Huisdiergeheimen) is ook een heel bekende strip van Goum.  

Karikaturist Steven De Rie  

Striptekenaar, karikaturist en tekenleraar Steven portretteert de jonge bezoekertjes op ludieke wijze.  Zijn werk is te vinden in tal van vakbladen, nieuwsbrieven en tijdschriften met cartoonreeksen, strips en illustraties; zoals de Gazetmadam,Zeefdrukkers en Blind Date. Hij werkt ook sinds 1997 als assistent van Willy Linthout voor de bekende Urbanus-stripreeks.  

1 REACTIE

  1. Hopelijk worden de winnaars van de wereldcartoonale uitgenodigd en geinterviewd zoals in het verleden toen Eric Parez de bezieler was .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen