donderdag, oktober 22, 2020
Home Zwinregio Gemeente Sluis (NL) In Sluis (NL) gaat de Horeca volledig dicht

In Sluis (NL) gaat de Horeca volledig dicht

Horecaondernemers in Sluis houden hun hart vast. De Nederlandse regering nam dinsdagavond strengere maatregelen die het hoge aantal besmettingen moeten gaan terugdringen. Intussen roepen deze veel reacties op. Vooral de sluiting van de horeca houdt de gemoederen flink bezig. Burgemeester Marga Vermue spreekt over een fikse tegenvaller voor de inwoners van onze buurgemeente Sluis.

Frank de Reu, voorzitter van de Zeeuwse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, wil voorkomen dat hij bij een eventuele sluiting spullen weg moet gooien. “Ik ben er echt bang voor, al hoop ik natuurlijk dat het niet gebeurt,” zei hij op Omroep Zeeland. Maar die hoop mag hij dus opbergen. Vanaf woensdagavond 22.00 uur gaat de horeca dicht tenminste voor 4 weken, er zijn net als in Belgie ook verschillende amateursporten verboden en moeten onze noorderburen de sociale contacten flink beperken.

Op Facebook komen bij ons veel reacties binnen op het sluiten van de horeca. Veel Zeeuwen zijn bang dat verschillende horecagelegenheden ten onder gaan aan de verplichte sluiting.

Alcoholverbod

Maar er komen ook creatieve oplossingen voorbij. Zo oppert iemand op Facebook dat supermarkten geen alcohol meer mogen verkopen, maar juist dat de horeca in dat gat moet springen. “Dus het kratje bier ophalen en betalen bij een café.”

Hij doelt daarmee op het verbod op alcoholverkoop na 20.00 uur in supermarkten. “Supermarkten draaien toch al goed, dus waarom niet. Onder het motto beter meedenken dan niets doen en klagen.”

1 REACTIE

  1. Het Laatste Nieuws meldt vandaag dat het aantal besmettingen via de horeca in Nederland 1.8 % is. De meeste besmettingen gebeuren thuis en in familiale kring, op illegale feestjes enz…
    In Nederland moet de horeca vanaf vandaag minstens 1 maand volledig sluiten. Straks overkomt de horeca in België waarschijnlijk hetzelfde.
    Dit zal de doodsteek zijn voor talloze horecazaken, terwijl ze weinig of geen schuld hebben aan de snelle uitbreiding van de besmettingen.
    Waar is men mee bezig ???

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

De M921 Lobelia is terug thuis

Het schip is na twee maanden terug van een oefening in de Middellandse Zee. De Belgische marine nam er deel aan een...

Nachtwinkels moeten rekken met alcoholische dranken afsluiten

Vanaf dit weekend moeten alle winkels in Knokke-Heist en er buiten, die na 20 uur nog open zijn, de rekken met alcoholische...

Strikte handhaving in Knokke-Heist en Damme

Ondanks de strengere coronamaatregelen die sinds maandag 19 oktober 2020 van kracht zijn, stelt het gemeentebestuur vast dat nog niet alle inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers deze...

Geen Spruitjesfestival dit jaar

Na de extra maatregelen die werden genomen op federaal niveau, heeft ook het gemeentebestuur in overleg met de veiligheidscel extra beslissingen genomen...

Recente reactie van onze lezers