HomeKnokke-HeistWat met het onderwijs tijdens de Paaspauze

Wat met het onderwijs tijdens de Paaspauze

De lessen van alle onderwijsniveaus (lager en secundair onderwijs, deeltijds kunstonderwijs, hoger onderwijs en sociale promotie) worden opgeschort van 29 maart tot en met 2 april 2021. Er mogen nog wel examens georganiseerd worden in de week voor de paasvakantie. Tussen 29 maart en 2 april 2021 wordt voor kinderopvang gezorgd voor niet-telewerkbare functies en voor personen die in de onmogelijkheid zijn om voor opvang te zorgen. De lessen hervatten na de paasvakantie op maandag 19 april 2021, indien mogelijk volledig als contactonderwijs voor het secundaire niveau. Jeugdkampen en extra-curriculaire activiteiten voor scholieren blijven mogelijk in beperkte groepen van maximaal 10 jongeren en zonder overnachting. 

Kleuterscholen moeten normaal open blijven. Op sociale media verschenen berichten dat kleuterscholen in KH dicht zouden gaan. Maar onze redactie kreeg van een aantal directies de melding dat die berichten op sociale media niet kloppen.

Ondertussen laat de socialistische onderwijsvakbond wel weten dat ze willen gaan staken en dus ook de kleuterscholen dicht willen. “Het is niet onze bedoeling de kleuterscholen met nog meer organisatorische problemen op te zadelen, we willen het personeel enkel de mogelijkheid geven om niet in onveilige omstandigheden te moeten werken. Het is onbegrijpelijk dat een vakbond anno 2021 gedwongen wordt om het stakingsrecht in te zetten om de veiligheid van werknemers te garanderen”, klinkt het bij het ACOD onderwijs.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers