Home Zwinregio Ook rustige plekken aan zee zorgen voor uniek vakantiegevoel

Ook rustige plekken aan zee zorgen voor uniek vakantiegevoel

Voor het komend weekend benadrukt het provinciebedrijf Westtoer dat spreiding in tijd en ruimte belangrijke elementen zijn voor het kusttoerisme. Bezoekers worden aangeraden om vooraf de kustbarometer te raadplegen om de rustige plekken aan zee op te zoeken. In de komende dagen zijn lichtgroen tot geel de meest voorkomende kleuren op de barometer. Door minder tropische temperaturen en het minder aantal treinen naar zee verwacht men een minder druk weekend dan vorige week. Ook in de hotels en de andere logiesvormen zijn er nog mogelijkheden. “De Kust is er voor iedereen. Wie zich goed informeert en de maatregelen volgt, kan ook nu heerlijke vakantiemomenten beleven. Respect voor richtlijnen zijn in de huidige omstandigheden meer dan belangrijk”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Spreiding in tijd en ruimte 

Met 15 augustus op zaterdag blijft het klassieke topweekend beperkt tot twee dagen. Het weekend van 15 augustus is traditioneel een klassieker voor veel tweede verblijvers. De toeristische sector adviseert om bij voorkeur voor enkele dagen naar zee te komen. De omstandigheden zullen ideaal zijn voor een stevige wandeling of een verkenning per fiets van het hinterland. De Kust is meer dan ooit een bestemming voor een weekendje weg of een midweek.

                                                                                       

De Kust heeft zich ook nu goed voorbereid om de gasten een aangename vakantie aan te bieden. ‘Welkom’, ‘veilig’ en ‘comfortabel’ blijven de kernwoorden. Volgens alle beschikbare gegevens verwacht Westtoer voor het komend weekend op verschillende plaatsen aan de Kust code lichtgroen tot geel. Dit betekent dat het op bepaalde plaatsen druk kan zijn. De rustige plekken aan zee (groen en lichtgroen op de kustbarometer) vormen een prima alternatief.

Sabien Lahaye-Battheu: “De Kust beschikt over een hele reeks rustige plekken. Die vormen een prima alternatief voor de centra van de badplaatsen. Spreiding in ruimte en tijd is in deze omstandigheden een kerngedachte. Niet iedereen hoeft op hetzelfde moment op dezelfde plaats te zijn”, zegt Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.

In alle badplaatsen zijn de dagtoeristen toegelaten. Er zijn geen extra zomertreinen van de NMBS. De normale capaciteit wordt beperkt tot 80 procent. Westtoer adviseert treinreizigers om vooraf de informatiekanalen van de NMBS te raadplegen.

Druktebarometer
De online druktebarometer werd ontwikkeld door Westtoer in samenwerking met Proximus en maakt gebruik van mobiele telefoniedata. De barometer geeft permanent de actuele situatie in de badplaatsen weer. Elke zone krijgt een kleur van donkergroen tot oranje. Die kleurcodes geven aan hoe druk het er op dat moment is: donkergroen staat voor rustig, lichtgroen staat voor gezellig, geel staat voor druk en oranje voor zeer druk. De druktebarometer werd intussen meer dan 1,7 miljoen keer geconsulteerd.

Het provinciebedrijf Westtoer roept op om alle maatregelen van de federale en lokale overheden inzake handhygiëne, social distancing, beperkte contacten en gebruik van mondmaskers strikt na te leven.

- Advertisment -

Lees ook dit

De jaarlijkse cijfers achter de Kneistikrant en de media in het algemeen

De Vlaamse Regulator voor de Media, de onafhankelijke toezichthouder voor de Vlaamse audiovisuele media, publiceert vandaag het rapport ‘Mediaconcentratie in Vlaanderen 2020’. Het gaat...

GBS Het Anker bekroond met Verkeer op School-medaille

De gemeentelijke basisschool Het Anker uit Knokke-Heist werd onlangs door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) beloond met een gouden Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning...

Fransman komt (brom) fietsen stelen in Knokke-Heist

De lokale politie Damme/Knokke-Heist pakte afgelopen dagen een 25-jarige Fransman op voor verschillende bromfiets- en fietsdiefstallen in Knokke-Heist. Het politieteam kwam de verdachte ​begin...

Het Weer in Knokke-Heist en de Zwinregio

De dag start betrokken met wat motregen of lichte regen, daarna blijft het droog maar er verschijnen weinig of geen opklaringen. Nevel en plaatselijk...

Recente reactie van onze lezers