Home Knokke-Heist Ook veel volk zonder dagtoeristen

Ook veel volk zonder dagtoeristen

Onze gemeente weert nog tot het einde van de hittegolf dagtoeristen. Maar dat zorgt niet voor minder volk in de badplaats. Christophe Deklerck, de hotelbaas van The Memlinc, is voorzitter van Horeca Knokke-Heist. “Mijn hotel draait goed en ik hoor van de collega’s dat ze ook bijna allemaal volzet zijn. Er zijn ook maar weinig annulaties in de restaurants.”

Christophe Deklerck

Door dagtoeristen te weren, probeert Knokke-Heist amokmakers buiten te houden. “Dat was nodig, want we hebben de voorbije weken enkele keren problemen gehad. Maar het is natuurlijk jammer dat alle dagtoeristen gestraft worden. Het merendeel van de mensen respecteert wel alle regels”, zei Christophe Deklerck bij kustexpert Stefaan Struyve op Radio2.

Hetzelfde geluid is te horen in het toerismekantoor op het Lichttorenplein. “Aan de balie is het druk. Veel toeristen komen vragen wat er te doen valt, nu de meeste evenementen niet doorgaan”, zegt balieverantwoordelijke Katelijne Vanbesien.

Katelijne Vanbesien

Op het toerismekantoor krijgen de medewerkers veel telefoontjes over het weren van dagtoeristen. “De mensen willen weten of ze toch mogen komen”, zei Katelijne op Radio2. “Als we antwoorden dat ze bijvoorbeeld niet mogen komen om een dagje te winkelen, reageren ze meestal positief. Ze antwoorden dan dat ze wel later eens zullen komen. Sommigen bellen om te vragen of ze vrienden of familie, die hier op appartement zitten, mogen bezoeken. Dat mag. En ook wie kan bewijzen dat hij of zij een reservatie heeft in een restaurant, is welkom.”

- Advertisment -

Lees ook dit

2 jaar voorwaardelijk voor Zeebruggenaar met een kort lontje

Een veertiger uit onze buurgemeente Zeebrugge bijna dag op dag twee jaar geleden net gedaan met werken, toen hij het op een parking...

Vissers kijken uit naar meer “tong” in 2021

De kans is de reëel dat onze vissers volgend jaar meer tong mogen vangen. Dat heeft Vlaams minister van Landbouw en Visserij Hilde Crevits...

Recente reactie van onze lezers