7.5 C
Knokke-Heist

Oorlog hoort thuis in een museum

Op zaterdag 17 december mocht het For Freedom Team de heer Lonny Brakel, als zijn 10.000-ste bezoeker  ontvangen voor 2022. Lonny, professor Engels en Duits, is afkomstig uit  Grand Forks, North Dakota, Verenigde Staten, en was op rondreis met zijn echtgenote in België en Frankrijk.

Hij  heeft een speciale band met de stad Brugge, waar hij via internet, een tiental jaren geleden zijn naamgenoot Anthony Brakel leerde kennen. Anthony, verzamelaar WO II, re-enactor heeft zelf een klein museum op poten gezet en  wou Lonny het FF Museum leren kennen.

Dat beiden een zelfde interesse vertonen voor de geschiedenis van WO II hoeft geen betoog want Arley Brakel, vader van Lonny was  First Sergeant in The 957th Field Artillery Regiment van het Amerikaans Leger. 

Hij landde op 13 juni 1944 op Utah Beach, maar werd gewond op 25 juli ‘44 in Les Champs de Losque,  arrondissement  Saint-Lô, Normandië. Na zijn genezing zette hij de strijd verder in Duitsland tot aan de capitulatie.

Ongelooflijk hoeveel levensverhalen in het For Freedom Museum tot uiting komen en hoe verrassend het is hoe nazaten van bevrijders van over de Atlantisch Oceaan nog steeds op pad gaan om de oorlogsgeschiedenis van hun voorouders beter te begrijpen en aan hun kinderen wensen door te geven.

Lonny werd dan ook door conservators Freddy en Danny Jones met een 

For Freedom pakket van hemels vocht bedacht en is voortaan hun ambassadeur in North Dakota, grenzend aan het verre Canada.

We aim To please is het motto van conservator Freddy Jones.

Voor de nabije toekomst staat er een grandioze opening van een nieuwe afdeling, genoemd “Wings for Freedom” op touw en dit op 5 mei 2023.

Het wordt een belevenisvolle kijk op de strijd in de lucht boven Belgische bodem tijdens WO II.

Dank zij de steun en medewerking van Toerisme Vlaanderen, de Provincie West- Vlaanderen door middel van Westtoer en de gemeente Knokke-Heist wordt integraal geïnvesteerd in beleving, duurzaamheid en geschiedenis. Oorlog hoort thuis in een museum, niet alle wereldleiders delen jammer genoeg deze mening.

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen