18 C
Knokke-Heist

Oorlog in Oekraïne versnelt aanleg nieuwe bruggen A11

De aanleg van de nieuwe bruggen aan Leestjesbrug op de grens tussen Maldegem en Damme wordt versneld door de huidige situatie aan de oostflank van de NAVO en de oorlog in Oekraïne. Dit project maakt deel uit van de omvorming van de N44 tot autosnelweg A11 tussen Antwerpen en Zeebrugge.

Volgens Lydia Peeters, minister van mobiliteit en openbare werken (Open-Vld), zal de omvorming van de N44 al in september van dit jaar starten. Daarna zullen de nieuwe bruggen worden geplaatst en het volledige project zal naar verwachting in juni 2026 voltooid zijn.

Voormalig burgemeester van Maldegem en volksvertegenwoordiger Bart Van Hulle (Open VLD) informeerde bij minister Peeters naar de timing van de werken. “De werken zullen al in september van dit jaar van start gaan”, aldus minister Peeters. “Eerst wordt de N44 vanaf de Damweg in Damme omgevormd tot autosnelweg, daarna zullen de nieuwe bruggen geplaatst worden aan Leestjesbrug, op de grens met Maldegem.”

Het project heeft ook militaire mobiliteit in het achterhoofd en daarom kon minister Peeters 36 miljoen euro Europese subsidie bekomen voor deze werken, wat de helft is van een totale investering van ongeveer 72 miljoen euro.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen