HomeCultuurOp sleeptouw met de 'bijenquizzz'

Op sleeptouw met de ‘bijenquizzz’

Op zondag 30 mei 2021 startte de Week van de Bij, een start- en prikkelweek voor positieve acties rond bijen en het leefmilieu van het Departement Omgeving. Knokke-Heist draagt graag zijn steentje bij en maakte daarom een bijzondere wandel-en fietstocht op. De ‘bijenquizzz’ neemt je mee op sleeptouw langs 10 bijenlocaties in onze bijenvriendelijke gemeente. Met een bijzonder geschenk als beloning. 

Hoe precies? Zoem met je bubbel rond in Knokke-Heist, los de 10 quizzzvragen op en maak kans op het unieke Suske & Wiske stripalbum ‘Het blije bijenteam’. 

Suske en Wiske ontmoeten bijenfee Andrena tijdens een gezellige picknick. Ze vertelt snikkend dat hun nakomelingen dreigen te verdwijnen onder een laag beton. Onze trouwe vrienden schieten meteen in actie om Andrena en de andere zandbijen te redden. Lees dit spannend verhaal en laat je inspireren om ook zelf iets te doen voor de bijen. Laat het zoemen met bloemen! 

De wedstrijdformulieren van de ‘bijenquizzz’ zijn verkrijgbaar bij de dienst Toerisme Knokke (Zeedijk 660) en Heist (Pannenstraat 138). Maar haast je want het stripalbum is met 500 exemplaren beperkt beschikbaar en op is op! 

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers