donderdag, april 18, 2024
HomeKnokke-HeistOp Vrijdag 5 April 2024 Organiseren Jonge Liberalen van Knokke-Heist Een ...

Op Vrijdag 5 April 2024 Organiseren Jonge Liberalen van Knokke-Heist Een Uniek Politiek Jongeren Debat

Op een markante locatie de Sint-Niklaaskerk van Westkapelle, zullen op vrijdag 5 april 2024 de jong liberalen van Knokke-Heist een opmerkelijk politiek debat hosten. Dit event brengt de nationale jongerenvoorzitters van de Vlaamse jongerenpartijen samen om te spreken over de rol van jongeren in de politiek en hoe deze versterkt kan worden.

Jongeren in de Politieke Arena

Bram Van Goethem, de jongerenvoorzitter, licht toe dat het evenement gericht is op het naar voren brengen van de nieuwe generatie politieke leiders. “Niet de politici die u elke dag ziet, maar de nieuwe generatie treedt de arena in,” benadrukt hij. De bedoeling is om aan te tonen dat jongeren, ondanks vaak niet serieus genomen te worden binnen de politieke participatie, wel degelijk een belangrijke stem en plaats verdienen in de politieke discussie.

Camiel Vandecavey, ondervoorzitter van Jong VLD Knokke-Heist, voegt toe dat jonge politieke vertegenwoordigers een cruciale rol spelen in het inspireren van jongeren om politiek actief te worden. “Ze zouden een voorbeeld moeten zijn, dat jongeren meegeeft: ‘Kijk, wij doen ook nog mee en zelfs tot de hoogste regionen van de partijpolitiek!'”, zegt Vandecavey.

Een Steun aan TEJO Knokke-Heist

De toegangsprijs voor het debat is €5, welke volledig ten goede komt aan TEJO Knokke-Heist. Dit initiatief benadrukt het engagement van de jonge liberalen om bij te dragen aan de ondersteuning van jongeren via het TEJO-gedachtegoed en HOU-VAST projecten.

Prominente Moderator

Gui Polspoel, een bekende politiek journalist en televisiepresentator, zal het debat modereren. Zijn ervaring en kennis op het gebied van politieke journalistiek beloven een diepgaande en boeiende discussie.