18.2 C
Knokke-Heist

Opbraak Knokkestraat tussen Polderstraat tot IJzerstraat 

Momenteel moet in de Knokkestraat tussen de Polderstraat en de Krommedijk naast de beplanting enkel nog de toplaag en de markeringen worden aangelegd. Door de voorspelde koude weeromstandigheden kan de juiste datum nog niet worden bepaald, maar wel is zeker dat dit niet voor 13 maart 2023 zal lukken. Deze zone zal dus tot die datum enkel bereikbaar zijn voor plaatselijk verkeer. Vanaf maandag 27 februari 2023 starten de werken in de Knokkestraat tussen de Polderstraat tot juist voor de IJzerstraat. Eerst wordt de volledige rijweg opengebroken en vernieuwd. Later zal de voetpadzone aan de kant van de huizen gerenoveerd worden. Tijdens deze werken zijn de garages of standplaatsen niet bereikbaar. Bewoners in deze zone voor wie hun garage of standplaats niet toegankelijk is, kunnen een parkeerkaart ‘wegenwerkzaamheden’ aanvragen. 

Parkeerkaarten voor bewoners 

Bewoners die reeds over een parkeerkaart ‘wegenwerkzaamheden’ beschikken, dienen hiervoor geen nieuwe aanvraag te doen. De huidige aanvraag wordt automatisch verlengd tot het einde van de werken. Bewoners die nog geen parkeerkaart ‘wegenwerkzaamheden’ hebben en die geen gebruik kunnen maken van hun garage of standplaats kunnen in de parkeershop (Gemeenteplein 22, 8300 Knokke-Heist) een parkeerkaart ophalen tegen een administratieve prijs van 10 euro. Dit voor de volledige periode dat de garage of standplaats niet te bereiken is. 

Let op!  

  • De parkeerkaart geldt in alle zones van Knokke-Heist, uitgezonderd in de rode zones.  
  • Bij het afhalen van een parkeerkaart bij de parkeershop (Gemeenteplein 22, 8300 Knokke-Heist) dien je zowel een bewijs voor te leggen dat je over een garage beschikt of er één huurt alsook het inschrijvingsbewijs van de wagen. 
  • Tussen maandag 27 februari 2023 en zondag 5 maart 2023 is de parkeershop voor één week gesloten wegens verbouwingen. 

Ophaling vuilniszakken 

Aan de bewoners van de Knokkestraat waar de weg wordt opgebroken, wordt gevraagd om tijdens de werkzaamheden de vuiniszakken tijdig op de hoeken van de zijstraten buiten de werfzones te plaatsen. Zo kan de afvalophaling vlot blijven verlopen. 

Wil je meer weten over het lopende project en de timing, op deze pagina vind je meer informatie. 

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen