HomeOnze ColumnistenOPINIE: Het Corona-virus is gekomen om nooit meer te verdwijnen

OPINIE: Het Corona-virus is gekomen om nooit meer te verdwijnen

Opiniestuk geschreven door Danny Jones (links op de foto)

Naar alle waarschijnlijkheid zullen we in de toekomst moeten leren leven met een Corona-virus dat blijvend zal aanwezig zijn en zich voortdurend zal muteren.

Hierbij zal vaccinatie een jaarlijks voorkomende medische ingreep zijn , die we net als een griepprik zullen ondergaan.

Zonder die inenting en dus minder bescherming, zal het steeds een risico zijn hier te leven of te reizen naar continenten waar men niet in staat is zijn bevolking van een vaccin te voorzien.

Conclusie het is en het blijft over gans de wereld een dodelijke vijand en de strijd is nog maar begonnen. Mensen  die zich niet laten inenten zijn voor zichzelf en hun medemens een mogelijk gevaar. We zullen dan ook ons moeten aanpassen aan een leven met risico’s en er zijn er al zoveel andere.

Tot op heden heeft de overheid ons strikte maatregelen opgelegd om de volksgezondheid zoveel mogelijk te vrijwaren. Die werden ook ondersteund in de mate van het financieel mogelijke.

Intussen ligt een groot deel van de handelseconomie al maanden plat en worden de laatste kaarsen aangestoken, maar de lont is op. Het wordt hoog tijd alles, voorzichtig weg, op een veilige manier los te laten en de deuren te openen, maar niet op afspraak.

Virologen zijn zeer verstandige mensen. Die had ik graag een strategie op poten zien zetten om ons op een veilige manier aan de slag te laten gaan, zij kunnen dat, maar het is hoog tijd.

Onze handen staan te jeuken, help ons aan de slag en laat ons op 1 Mei echt het Feest van de Arbeid vieren in woord en daad.

Danny Jones,

Gewezen zaakvoerder Foto Jones Knokke-Heist – Thans Mede-conservator van het For Freedom Museum – Gedragen en gedreven door mensen.

Hierboven kon u een opiniestuk lezen. Zelf schrijven kan natuurlijk ook. Stuur uw opiniestuk naar: redactie@kneistikrant.be

Wat is een opiniestuk?

  • Weerspiegelt de mening van de auteur
  • Subjectief
  • Al dan niet gebaseerd op feiten
  • Vrijheid van meningsuiting (verregaand beschermd, uitzondering: laster en eerroof)
  • Maatschappelijk debat aanzwengelen / sturen
- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers