4.2 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022

Opinie: Hoort wie klopt daar kinderen…

Door: BVDS

Heist. Zaterdagmorgen omstreeks 7 uur. Plots wordt men gewekt door ritmisch geklop. Zou het Sinterklaas zijn, de bisschop van Myra, die zich vergist van datum? Het is nog donker en de lucht ziet grijs en grauw. Nevel en motregen maken de ontspannende dagvooruitzichten onaangenaam. De wekker is ook niet de schuldige. Anders zou die wel kunnen genieten hebben van een ferme tik tegen zijn wijzerplaat. Partnergeweld in de buurt is het ook niet, gelukkig.  Neen.

Het zijn de ijverige werkmannen op een bouwwerf die met hamers het beton en de bouwstenen te lijf gaan. Een beetje later wordt er een schreeuwend geluid van slijpschijven losgelaten op de ontwakende burger. Help, sterke koffie aub. Nu.

Even denken aan het liedje geschreven door  Annie M.G.Schmidt: “ Vluchten kan niet meer. Zou niet weten hoe. Vluchten kan niet meer. Zou niet weten waar naartoe….” 

Corona – het beestje met tentakels en vreemd eiwit – maakt het niet makkelijk om op vakantie te gaan. Weg van de Heistse onrust van de reeds maanden durende wegenwerken en de vele luidruchtige bouwwerven. Bouwen aan de toekomst heet dit. Een schone deelgemeente verdient alle aandacht. Hopelijk denken de eigenaars en bouwheren hierbij ook aan het noodzakelijke betaalbaar wonen.

Vele voetpaden worden ingenomen door de werven. Met rolstoel – en rollatorgebruikers wordt weinig of geen rekening gehouden.

Het leven zoals het is in Heist.

Opgepompt grondwater verdwijnt rechtstreeks in de riolen. Selectief gekozen riolen want heel wat riolen zijn verstopt, dichtgeslibd door zand, afval en betonwater.

Op 6 december komt Sinterklaas, hopelijk brengt hij oordopjes voor alle bewoners, pas dan zal men niet meer horen wie daar klopt.

Onze krant is een platform waar snel en concreet worden gediscussieerd over en naar aanleiding van het nieuws. Dit doen we ook via opiniestukken zoals deze. Elk onderwerp is goed, als er maar een connectie is met het nieuws, en als het maar voor een breder publiek interessant is. Onze redactie beschikt over de naam en de contactgegevens van de schrijver. Ook uw opinie is welkom. Stuur ze naar: Redactie@kneistikrant.be Ben je het eens of oneens met de schrijver hier boven? Reageer dus gerust hier onder.

Ook dit moet je even lezen

1 REACTIE

 1. Beste BVDS,
  Alle deelgemeenten hebben ook recht op oordopjes volgens m’n bescheiden mening hoor…
  Ook is het meestal Zwarte Piet die nogal lawaai maakt, die man heeft het niet onder de markt tegenwoordig, denk maar alleen eens aan die gladde zonnepanelen overal te vinden…
  Maar kan U verder ‘volgen’ hoor, probeer vanaf de Groentenmarkt richting vroegere kliniek te wandelen, ongelooflijk hoe er gebouwd-verbouwd wordt… niemand kan daar iets tegen hebben, maar de hinder voor de zwakke weggebruiker is immens, bijwijlen doodsgevaarlijk..
  Het is een grote opgave om zelfs maar met een boodschappenwagentje zonder kleerscheuren thuis te geraken.
  Niet op alle werven, maar wel bij vele andere hoor je dat er arbeiders bezig zijn uit vroegere Oostbloklanden, die blijven soms een langere tijd alhier om niet te veel aan verblijfkosten/huur te moeten betalen , ook om dure verplaatsingskosten te vermijden, wonen ze met soms 10 in een kleine woning, is minder gezellig, daarom blijven die begrijpelijk liever het hele weekeind doorwerken…
  Maar dan is het voor de bevolking niet zo aangenaam de zaterdag en ook op zondag hun ‘geklop’ te moeten horen, zelf heb ik ook nog verbouwingen aan m’n eigen huisje op een weekeind gedaan, maar daar bleef het bij,… geen maanden lang.
  Zaterdagmorgen in de Piers de Raveschootlaan waren twee bouwwerven verdwenen, of toch tenminste de steigers en omheining, je kon wel heel goed de aftekeningen zien tot waar die stonden door allerhande vuil, stenen en kalk, stukken isolatie nagels en vijzen… zouden die mensen soms geen weet hebben van borstel en vuilblik…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over