maandag, augustus 15, 2022
24 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Opinie: Op zoek naar meer verkeersveiligheid in Knokke-Heist

Onze krant is een platform waar snel en concreet worden gediscussieerd over en naar aanleiding van het nieuws. Dit doen we ook via opiniestukken zoals deze. Elk onderwerp is goed, als er maar een connectie is met het nieuws, en als het maar voor een breder publiek interessant is. Onze redactie beschikt over de naam en de contactgegevens van de schrijver. Ook uw opinie is welkom. Stuur ze naar: Redactie@kneistikrant.be Ben je het eens of oneens met de schrijver hier boven? Reageer dus gerust hier onder.

In 2021 gebeurden er 14 % meer verkeersongevallen met doden en gewonden in België dan in het jaar 2020. 61 % van deze ongevallen gebeurden in het Vlaams Gewest.

Per 1000 inwoners voor een stad of gemeente werd er een gemiddelde van 3.2 % ongevallen gemeten voor het Vlaams Gewest.

Knokke Heist behaalt een weinig benijdenswaardig cijfer van 5.9 % per 1000 inwoners. Dus, bijna dubbel zo slecht als het gemiddelde ! Hiermee belandt KH in de top 5 van Vlaanderen.

Deze cijfers kan men raadplegen bij de ‘ Vlaamse directie voor statistiek’.

Naar mijn mening moet men in KH dus dringend werk maken van de verkeersveiligheid. Is het niet hoogdringend tijd dat men voertuigen uit het centrum van de gemeente Knokke mijdt en zorgt voor meer randparkings en nog meer gratis vervoer naar het centrum ? Een totale snelheidsbeperking van 30 km per uur voor het volledige centrum in Knokke zou al een grote stap vooruit zijn.

Het is een gemiste kans om langs de vernieuwde Natiënlaan geen ondergrondse parking te voorzien. Nadenken over verkeersvrije straten kan zeker helpen en dit zeker tijdens schoolvakanties en het weekend. In vele drukke gemeente- of stadskernen zijn verkeersvrije straten al van toepassing. En, met zeer positieve resultaten.

Het warm water bestaat dus al…

Dit hoge cijfer van 5.9 % moet dringend verminderen. In AZ Zeno zal men hierover zeker geen klachten hebben. Minder verkeersslachtoffers betekent voor hen ook meer aandacht voor de ziekenhuispatiënten en consultaties. De werkdruk voor de medewerkers van het ziekenhuis zal ook significant afnemen.

BVDS

1 REACTIE

  1. Roekeloze fietsers en steps zullen daar zeker hun aandeel in hebben. Geen enkel respect voor de w3gcode.
    Met wat wij hier voor onze ogen zien gebeuren is het een wonder dat er hier dagelijks geen ongeval is.
    Verkeersvrije straten zijn ook al langer een must.
    En wat met de talloze camionettes die meestal parkeren waar het niet mag.?
    Beknopte uren voor de l3veringen tijdens WE is ook een denkpiste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen