5.1 C
Knokke-Heist
vrijdag, december 3, 2021
your alt tag'

Oplichtingszaak werpt schaduw op het verleden van de Seaflower Service Palace

In een kwartier tijd verdween 800.000 euro: werd Georgette (97) uit Knokke-Heist vlak voor haar dood opgelicht door notarissen?

De vraag waar de Brugse rechters zich de komende dagen over buigen is: Hebben twee notarissen samen met drie handlangers net voor haar dood de dementerende 97-jarige Georgette D. opgelicht? Het Brugse gerecht vreest van wel en stelt vast dat er “op een kwartiertje” 800.000 euro van haar rekening verdween, geld dat bestemd leek voor verschillende dierenorganisaties. Het vijftal, onder wie de dochter van de rusthuisbazin Seaflower Service Palace, ontkracht dat er onwettige dingen zijn gebeurd. Al lijken de feiten dit volgens de familie en een dierenorganisatie tegen te spreken.

Acht jaar geleden ondertekende Georgette bij de Oost-Vlaamse notaris twee schenkingsaktes voor een totaalbedrag van liefst 800.000 euro. Begunstigde: A.D. Volgens het Openbaar Ministerie gebeurde dat niet uit eigen beweging.

“De beklaagden wisten goed genoeg dat ze uit de bocht zijn gegaan”, stelde de procureur tijdens de zitting. “Ze hebben misbruik gemaakt van de psychische zwakte van het slachtoffer. Die vrouw was al jaren mentaal aan het aftakelen. Ze moest iets ondertekenen, zonder precies te weten wat het was. Ze gaf te kennen dat ze het deed uit schrik om uit het rusthuis te worden gezet. Ze wou op 97-jarige leeftijd niet op straat komen te staan”, staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

De vijf verdachten, waaronder twee notarissen hebben steeds ontkend dat er iets onregelmatigs gebeurde bij de schenkingen. A.D. had naar eigen zeggen een vriendschapsband opgebouwd met het slachtoffer en ontkent de tenlasteleggingen met klem. Ook de vier anderen zijn die mening toegedaan. De zaak zal op 29 november verder worden bepleit.

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over