18.9 C
Knokke-Heist

Opnieuw huisvuilophaling in Knokkestraat mogelijk vanaf donderdag

Momenteel moeten in de Knokkestraat tussen de Polderstraat en de Krommedijk nog enkel de toplaag en markeringen worden aangebracht. Aannemer Willemen volgt de weersomstandigheden op de voet op en realiseert deze toplaag zo snel mogelijk. Deze zone en het kruispunt Krommedijk blijven bereikbaar voor het plaatselijk verkeer. Vanaf donderdag 16 maart 2023 verloopt de huisvuilophaling in deze zone opnieuw op de normale manier.

Opbraak tussen Polderstraat en Noordstraat
Vanaf maandag 20 maart 2023 wordt de Knokkestraat verder opgebroken vanaf de IJzerstraat tot juist voor de Noordstraat. De beide kruispunten worden daarbij niet afgesloten. Eerst wordt de volledige rijweg opgebroken en vernieuwd. Nadien wordt de voetpadzone aan de kant van de huizen gerenoveerd. Tijdens deze werken zijn de garages niet bereikbaar. Voor de voetgangers en de fietsers is de doorsteek richting Graaf d’ Ursellaan enkel mogelijk via de Kursaalstraat en de Polderstaat. De tunnel aan de Parkstraat en de oversteek tussen de Steenstraat en August Beernaertstraat zijn niet toegankelijk gezien de werklui het landschapspark daar verder afwerken.

Knokkestraat 2

Verkeersmaatregelen voor het gemotoriseerd verkeer
Vanaf maandag 20 maart 2023 is de rijbaan vanaf de Polderstraat tot voor de Noordstraat volledig afgesloten voor alle doorgaand verkeer. Tussen de Krommedijk en de Polderstraat blijft de rijbaan voorlopig nog enkel voor plaatselijk verkeer toegelaten. Naargelang van de bestemming zijn er omleidingsroutes voorzien zowel via de Elizabetlaan als de Westkapellestraat en de Pannenstraat. Dit wordt op verschillende strategische locaties met de nodige omleidingsborden aangegeven. Vanuit het centrum van Heist blijft dus de ‘nieuwe’ ovonde op de Elizabetlaan enkel nog bereikbaar via de Noordstraat. Wie de ovonde ter hoogte van de Knokkestraat afrijdt, zal zijn weg enkel in de richting van de Kursaalstraat kunnen verderzetten.

Op het kruispunt van de Knokkestraat met de Krommedijk staan de verkeerlichten voorlopig nog op oranje knipperlicht. Het plaatselijk verkeer op de Knokkestraat heeft hier voorrang op het kruisend verkeer uit de Krommedijk. Op het kruispunt van de Elizabetlaan met de Krommedijk werken de verkeerslichten volwaardig.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen