Home Zwinregio Oproep in Zeeuws Vlaanderen: ga zo min mogelijk op stap, ook...

Oproep in Zeeuws Vlaanderen: ga zo min mogelijk op stap, ook niet naar België

Zeeland doet een dringend beroep op Zeeuwen die van plan zijn om de grens over te steken om in België te winkelen. Dat gebeurde in oktober andersom: toen kwamen hordes met Belgen naar Hulst en Sluis om te ‘funshoppen.’ Onze premier Alexander De Croo waarschuwde de Nederlanders vandaag dat ze niet welkom zijn. In België zijn de winkels wel gewoon open en er zal gehandhaafd worden, aldus De Croo.

“Er was contact tussen de Nederlandse en Belgische ministers. We hebben geleerd uit het verleden toen we werden verrast door de Belgische maatregelen.” In België waren na de zomer strenge maatregelen. “Diverse burgemeesters in Zeeland doen een dringende oproep om zo min mogelijk op stap te gaan, ook niet naar België. Pas je gedrag aan. De meerderheid is welwillend, maar het gedrag werd wel losser de laatste tijd. Een kleine groep verpest het”.

Jan Lonink, burgemeester van Terneuzen, zegt dat er nog veel overlegd gaat worden tussen Zeeuwse burgemeesters, tussen de regio’s en met het kabinet. “Elke dag komen er aanpassingen, elke dag kijken we wat er verbeterd moet worden. We willen het liefst niet te veel bekeuringen, wel dat het gedrag wordt veranderd.”

Er was sowieso al veel contact de afgelopen dagen. “We hebben verschillende overleggen gehad. In allerijl worden dan beslissingen voorbereid, en de invulling komt daarna. De maatregelen moeten nog verfijnd worden”, zegt Lonink.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers