zondag, april 14, 2024
HomeKnokke-HeistOranje Licht voor Bewustwording: Knokke-Heist Tegen Geweld op Vrouwen

Oranje Licht voor Bewustwording: Knokke-Heist Tegen Geweld op Vrouwen

In een krachtige boodschap tegen geweld op vrouwen en meisjes, baadt Knokke-Heist in oranje licht. Dit symbolische gebaar maakt deel uit van de wereldwijde “Read the signs – orange the World” campagne, die aandacht vraagt voor deze kritieke kwestie.

Van 25 november tot 10 december 2023 zullen het Cultuurcentrum Scharpoord en het AGSO-gebouw in Westkapelle, samen met de ledverlichting van de pijlers onder het AZ Zeno, oranje schijnen. Deze keuze van kleur is geen toeval: oranje symboliseert een hoopvolle toekomst vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Deze periode omvat twee belangrijke data: de Internationale Dag tegen Geweld tegenover Vrouwen (25 november) en de Internationale Mensenrechtendag (10 december).

De oproep van Soroptimist International focust op het belang van preventie en vroege detectie van huiselijk geweld. De organisatie benadrukt het belang van het herkennen van tekenen van geweld en toxisch gedrag, niet alleen door slachtoffers, maar ook door hun omgeving. Door het verhogen van bewustzijn en kennis kunnen meer slachtoffers geholpen worden.

De campagne “Read the signs – orange the world” benadrukt dat toxisch gedrag zowel mentale als fysieke gevolgen heeft. Het doel is om een wereld te creëren waar meisjes en vrouwen veilig zijn. Knokke-Heist speelt een cruciale rol in deze beweging door prominente gebouwen en monumenten in oranje licht te hullen, als teken van solidariteit en steun aan dit belangrijke initiatief.

Met de oranje verlichting maakt Knokke-Heist een krachtig statement tegen gendergeweld en benadrukt het belang van lokale steun voor wereldwijde kwesties. Deze actie is een oproep tot bewustwording en actie, en een stap richting een veiligere toekomst voor alle vrouwen en meisjes.