zaterdag, juli 2, 2022
12.7 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Orchideeën in de Fonteintjes

De Fonteintjes zijn vooral bekend om hun plantenrijkdom. Vijf soorten wilde orchideeën, waaronder de rietorchis, de bijenorchis en de moeraswespenorchis, komen er tot bloei. Ook andere parels zoals addertong, lidstengel en het uiterst zeldzame weegbreefonteinkruid gedijen er goed. Vooral mei en juni zijn de maanden bij uitstek om de planten te bewonderen.
In de rietlanden zingen in het voorjaar de Cetti’s zanger, de rietzanger, de kleine karekiet en de bosrietzanger hun lied. Af en toe hoor je ook de roep van de waterral en groene kikkers vervolledigen het koor. In het voorjaar trekken ook tienduizenden vogels naar hun broedgebied over de Fonteintjes, wat voor een waar spektakel zorgt. Ontdek dit uniek natuurgebied! Je kan het enkel bezoeken met een Natuurpuntgids!

Afspraak in de Londenstraat in Zeebrugge.
Honden niet toegelaten! Trek je laarzen aan en breng je verrekijker en loepje mee.PRAKTISCHE INFO

 • INSCHRIJVEN VERPLICHT PER PERSOON > Vul voor elke deelnemer een nieuw inschrijvingsformulier in (zie groene knop “INSCHRIJVEN”)
 • Welkom als je geen verdachte symptomen vertoont (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging tot 38 C°) of samenleeft met personen met COVID19 of kenmerkende symptomen als koorts (vanaf 38 C°) of benauwdheidsklachten.
 • Elke deelnemer (of gezinsbubbel) houdt 1,5 meter afstand van anderen en van de gids.
  Het aantal stops wordt beperkt en er wordt per stop voldoende spreiding voorzien.
 • Raak tijdens de excursie geen objecten aan.
 • Meebrengen:
  • stevige stapschoenen of laarzen
  • loepje
  • verrekijker (er is geen mogelijkheid om een verrekijker te ontlenen, noch uit te wisselen tussen verschillende contactbubbels)
  • ontsmettingsgel of spray (1 per persoon of gezin wordt aangeraden)
  • mondmasker

Aanbeveling voor risicogroepen

Als u tot een risicogroep behoort – senioren (65+) of personen met een ernstige onderliggende medische aandoening – dient u af te wegen of het deelnemen aan één van onze activiteiten raadzaam en verstandig is. We doen ons uiterste best om de risico’s tot een minimum te beperken, maar volledig uitsluiten kunnen we dat helaas niet. Vanuit Natuurpunt zijn wij ervan overtuigd dat u alleen (eventueel in overleg met uw (huis)arts) deze afweging kan maken op basis van uw persoonlijke situatie. Heeft u vragen over de activiteit? Neem dan contact op met de contactpersoon die bij elke activiteit staat vermeld.

Londenstraat 5
8380 Zeebrugge

Wanneer?

Zaterdag 11 juni 2022 van 14:00 tot 17:00

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen