15 C
Knokke-Heist

Ouderraden op zoek naar geld voor juridische procedure

Het tumult rond de beslissing van de gemeenteraad om het lokale onderwijs over te dragen aan het GO!-onderwijs is nog in volle gang. De ouderraden hebben de krachten gebundeld in een poging om fondsen te werven, een openlijke weerspiegeling van de onrust onder de ouders.

Volgens de oudervereniging is de fusie tot stand gekomen zonder voldoende overweging van de zorgen van de ouders en opgevoerde argumenten, wat tot grote ontevredenheid heeft geleid. De ouderraden hebben nu juridisch advies ingewonnen en hopen de fusiebeslissing ongeldig te maken. De benodigde fondsen voor de juridische stappen moeten echter nog worden verzameld. Experts hebben hun twijfels over de haalbaarheid van het blokkeren van de fusie, aangezien de meerderheid van de gemeenteraad voor de fusie heeft gestemd.

Ondertussen verzekert de scholengroep Impact, verantwoordelijk voor de overname van de twee gemeentelijke basisscholen in Knokke-Heist, dat de overgang geleidelijk zal verlopen en dat er in de praktijk weinig zal veranderen. Ondanks het hevige protest heeft het gemeentebestuur van Knokke Heist besloten de scholen over te dragen aan het gemeenschapsonderwijs.

De scholengroep benadrukt dat het huidige personeel in dienst kan blijven, indien ze dat zelf willen. Intussen zou één directeur al hebben laten verstaan de overstap niet te willen doen. “Net zoals bij de eerdere overname van basisschool ’t Klavertje in De Haan, zal het gesubsidieerde personeel worden overgenomen, mits zij daar zelf voor kiezen. Dit betekent dat de leerlingen les zullen blijven krijgen van hetzelfde team op dezelfde school.” Leerlingen van basisschool Het Anker zullen echter over vijf jaar moeten verhuizen naar een nieuwe campus van het Gemeenschapsonderwijs in Heist.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen