11.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Overlast en sluikstorten zullen streng worden aangepakt

Het schitterende strandweer blijft maar aanhouden en met de voorspelde hittegolf vanaf woensdag 10 augustus zal de toeloop van mensen die aan onze kust verkoeling zoeken, alleen maar groter worden. In het verleden gingen dergelijke hete temperaturen helaas vaak ook gepaard met overlast. Knokke-Heist draagt waarden als kwaliteit en netheid hoog in het vaandel. Het bestuur waarschuwt dan ook mogelijke onruststokers dat het elke vorm van overlast streng zal aanpakken. Wie zich niet houdt aan de gedragsregels, mag zich aan een proces-verbaal en GAS-boete verwachten. Ontblote bovenlijven, sluikstorten, overdreven snelheid met luidruchtige wagens, andere mensen lastigvallen of je wassen in de openbare fonteinen kan echt niet in Knokke-Heist!  

Vuilniszakken op het juiste tijdstip buiten zetten. Niet zoals hier in de Sint jorisstraat. Verlaat je eerder je tweede verblijf? Breng dan je afvalzak naar de ondergrondse container. Want ook hiervoor kun je een gasboete krijgen.

Vuilnisbakken op het strand en zeedijk 
Om zwerfvuil op de stranden te vermijden zijn er een 250-tal vuilnisbakken geplaatst. Daarvan vormen er 24 een afvaleiland voor restafval en pmd aan elke redderspost. In de toeristische zone staan nog eens 140 vuilnisbakken van hetzelfde type, waarvan 65 op de zeedijk zelf staan. Dit werd nog uitgebreid met 6 compacterende containers. Het Autonoom Gemeentebedrijf voor StadsOntwikkeling (AGSO) is momenteel ook bezig met de uitrol van 115 nieuwe ondergrondse afvalcontainers met uniforme witte inwerpzuil, verspreid over de hele gemeente. Er zijn daarvan reeds 22 afvallocaties uitgerust met deze nieuwe glascontainers. Op 6 van deze locaties staat daarnaast ook al een restafvalcontainer (tegen betaling van € 2,00). Alle glascontainers, behalve de drive-outs, zijn 7 dagen op 7 toegankelijk, maar worden tussen 22 uur en 8 uur automatisch vergrendeld conform het politiereglement op nachtlawaai. In de drive-outs kan je wel 24u op 24u terecht. Deze bevinden zich in de Bronlaan in Knokke en in de Gustave Van Nieuwenhuysestraat in Heist. 

Wees hoffelijk  
Net zoals de voorbije 2 jaar pakt Knokke-Heist opnieuw uit met een hoffelijkheidscampagne om mensen erop te wijzen dat ontblote bovenlijven enkel thuishoren op het strand en de dijk. Jobstudenten van de dienst Preventie & Veiligheid delen aan de tram- en bushalte en treinstations flyers uit. Wegmarkeringen in het straatbeeld moeten mensen bewust maken van de city-etiquette in de badplaats.  

Ook staan er grote waarschuwingsborden op het strand. Daar staat duidelijk op te lezen dat muziekboxen, hondenpoep en afval niet thuishoren op het strand. Wie zich hieraan niet houdt, krijgt een geldboete van € 350 euro. Wie het riskeert om met ontbloot bovenlijf in de straten te lopen, mag dezelfde som neertellen. Volgens de algemene politieverordening is in de badplaats elke vorm van buurtlawaai (gezang, geroep, muziek,…) dat de openbare rust onnodig verstoort, verboden.Amokmakers zijn dus gewaarschuwd!  

Meld problemen rechtstreeks aan de politie 

Het gemeentebestuur wijst er de bevolking ten slotte op dat wie verdachte toestanden opmerkt, dit beter meteen meldt aan de politie via T 050 619 619 eerder dan berichten en foto’s op sociale media te posten. Dit laatste kan mogelijk veel discussies op het internet teweegbrengen maar lost het probleem niet op. Een simpel telefoontje naar onze politie resulteert daarentegen in een snelle interventie en kan ertoe bijdragen dat de inbreuk op heterdaad wordt vastgesteld en gesanctioneerd! 

7 REACTIES

 1. Dat wil ik wel nog eens zien hoor, zoals steeds wordt het met veel tromgeroffel aangekondigd, maar de concrete uitvoering is doorgaans met stille trom!

  Bij de foto wordt “Sint jorisstraat” vermeld, dat is waar zo goed als geen toeristen of 2-de verblijvers wonen, daar dient geen controle te gebeuren.
  Begin dan alvast maar op de Zeedijk met al die vervelende toeristen en dagjesmensen die het afval overal maar laten rondslingeren.

 2. “Het gemeentebestuur wijst er de bevolking ten slotte op dat wie verdachte toestanden opmerkt, dit beter meteen meldt aan de politie via T 050 619 619 eerder dan berichten en foto’s op sociale media te posten. Dit laatste kan mogelijk veel discussies op het internet teweegbrengen maar lost het probleem niet op.”

  Bij deze doe ik een oproep om wantoestanden net wél op sociale media te posten zodat het gemeentebestuur extra wordt aangezet om actie te ondernemen, concrete actie en adequaat reageren is iets wat hen overigens totaal vreemd is. Het gemeentebestuur veegt veel liever alles onder de mat, vandaar hun oproep om niet op sociale media te posten.

  P.S. Als het gemeentebestuur laat weten, “wij geven het door aan de Politie”, dan is dat codetaal voor “wij wimpelen u af”!

 3. Op het Heldenplein in Heist zijn er meerdere straten met éénrichtingsverkeer.
  Dit wordt lustig genegeerd door tientallen autobestuurders per dag.
  Nog nooit een politiepatrouille gezien, hier wordt niks gehandhaafd.

  • Dat klopt hier in de knokkestraat mag je 50 KM / U rijden ik zit daar iedere dag en zie genoeg wat daar gebeurd ook het wegeltje dat naar boven loopt hebben er altijd borden gestaan verboden fietsers bij die werken nu hebben ze die borden weg gedaan je moet eens kijken wat er daar iedere dag naar beneden vliegt er word gewoon niet achter gekeken net zoals in de knokkestraat 50 KM / U ik denk dat het 150 KM is hier mag je gewoon luisteren achter zever verleden week reed ik met mijn fiets door de verlengde Noordstraat naar dudzele er stond een combi op het voetpad 1 politie agent stak de straat over en door zijn radio spreken achter hem nog een politie een vrouw met een klein kindje in haar armen nooit iets van gehoord toch raar hé !!

 4. Ik dacht de Burgemeester ergens gezien te hebben op TV deze avond, zoals verwacht geklets uit de nek van jewelste, die vent en andere politiekers doen steeds maar aankondigingen maar komen zelden of nooit tot concrete daden. Het enige waar ze goed in zijn, is lintjes doorknippen en vooral dan in Knokke-Heist op de foto staan met megalomane vastgoedondernemers …

  Vandaag toch al weer heel wat ontblote bovenlijven gezien ver voorbij de “Dresscode” markeringen dus al enkele openbare camera’s verder “landinwaarts”. Ik wil geen spijkers op laag water slaan, maar het komt toch allemaal wat flauwtjes over. Misschien kan de Burgemeester eens uit bureau komen om zich persoonlijk te vergewissen van de situatie op het terrein en de échte realiteit eens onder ogen te zien in plaats van de dagelijkse snoeverijen in KH!

  P.S. In Antwerpen is intussentijd de ene aanslag na de andere en de politiekers wijzen met het vingertje naar elkaar …

 5. Ook de hondenpis mag eens aangepakt worden. Je kan bijna geen appartement voorbijgaan en het is van dat. Na de warme zomer beginnen de straten te stinken. Doen die mensen dat thuis ook? Urineren zij ook tegen hun huis? Er mag paal en perk aangesteld worden. Ook betere controle op de strandbars, honden niet toegelaten van 9 tot 19 uur. Velen storen zich daar niet aan en brengen hun hond mee. Eens rustig op het strand zitten is er dan ook al niet bij laat staan de kinderen die in de hondenpis lopen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen