23.7 C
Knokke-Heist

Paasvakantieplezier in Zwin Natuur Park: Unieke activiteiten voor het hele gezin

Ontdek tijdens de paasvakantie in het Zwin Natuur Park te Knokke-Heist bijzondere activiteiten voor jong en oud, waarbij eieren en vogels centraal staan. Beleef samen met uw gezin een onvergetelijke vakantie met educatieve en leuke workshops in de wonderlijke wereld van de natuur.

Het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist biedt van 1 t/m 16 april 2023 een scala aan activiteiten voor de paasvakantie, met eieren in de hoofdrol. De evenementen ‘Pasen in het Zwin’ zijn bij de toegangsprijs inbegrepen.

Tijdens de start van het ringseizoen krijgen bezoekers de kans om een gediplomeerd vogelringer van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) aan het werk te zien. In de ringhut ringt en weegt de ringer trekvogels en geeft uitleg over het wetenschappelijk onderzoek. Zwingidsen staan op verschillende locaties in het park klaar om extra informatie te geven over de fauna en flora van het natuurgebied. Ook wordt er ingegaan op de diversiteit van eieren in vorm en kleur.

Kinderen t/m 12 jaar kunnen deelnemen aan de paaszoektocht ‘Op tocht met het Zwinvogelvriendenboekje’. Ze krijgen een vriendenboekje en moeten tijdens de tocht foto’s van vogelouders koppelen aan de juiste kuikens. Lukt dit, dan wacht er een leuke verrassing. In de boshut vertelt een Zwingids het verhaal van ‘De grote Beerrups’ en kinderen kunnen in het kijkcentrum zelf creatief aan de slag met het maken van plantpotjes en het zaaien van plantjes.

Gezinswandelingen vinden plaats tijdens de Vlaamse paasvakantie op 4, 6, 11 en 13 april om 10.30 uur. Deze wandelingen zijn gericht op gezinnen met kinderen van 6 tot 12 jaar en worden begeleid door een Zwingids die informatie op maat van de jongste bezoekers geeft. Na de wandeling genieten deelnemers van een heerlijke kop soep.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen