woensdag, mei 22, 2024
HomeSluisPaul Hermans uit Sluis haalt Bijna 8.000 Euro op voor ALS Onderzoek...

Paul Hermans uit Sluis haalt Bijna 8.000 Euro op voor ALS Onderzoek met Driewieler Fietstocht

Paul Hermans, een dappere inwoner van Sluis die zelf lijdt aan Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS), heeft bijna zijn doel bereikt om 8.000 euro in te zamelen voor onderzoek naar deze slopende ziekte. Zijn ongelooflijke inspanning omvat het afleggen van meer dan 1.550 kilometer op zijn aangepaste driewieler.

Inzet Tegen ALS
ALS is een progressieve neurodegeneratieve aandoening die leidt tot het afsterven van zenuwcellen die de spieren aansturen, resulterend in spierzwakte en -uitval. Ondanks zijn eigen strijd met de ziekte, blijft Paul Hermans strijdbaar en gedreven om het bewustzijn te vergroten en fondsen te werven voor onderzoek.

Eerdere Succesvolle Fietstocht
In juni 2022 organiseerde Paul al een succesvolle fietstocht die meer dan 15.000 euro opleverde. Zijn recente inspanning, die begon in augustus en zal doorlopen tot eind december, heeft hem al meer dan anderhalf keer de geplande afstand doen afleggen.

Persoonlijke Strijd en Doorzettingsvermogen
Paul kreeg in januari 2015 de diagnose Parkinson en in april 2022 werd daar ALS aan toegevoegd. Ondanks de progressie van zijn ziekte, blijft hij vastbesloten om actief en zinvol bezig te zijn. Zijn actie draagt de toepasselijke naam ‘Still Alive and Kicking’.

Aansluiting bij Serious Request
Paul wordt ondersteund door Revant, een expertisecentrum voor medisch specialistische revalidatie. Dit jaar sluit hij zich aan bij 3FM Serious Request door deel te nemen aan een sponsor fietstocht georganiseerd door Revant op 22 december in Zeeland en 23 december in Breda.

Een Inspiratie voor Velen
Paul Hermans blijft een bron van inspiratie, niet alleen voor de ALS-gemeenschap, maar voor iedereen die geconfronteerd wordt met uitdagingen. Zijn vastberadenheid en positieve instelling laten zien dat het mogelijk is om betekenisvolle acties te ondernemen, ongeacht de omstandigheden.