Home Cultuur Peiling: Moeten we in Knokke-Heist af van massa-events?

Peiling: Moeten we in Knokke-Heist af van massa-events?

De Gemeentebelangen willen de komende jaren minder evenementen organiseren die een massa volk lokken. Men wil dat voor hun eigen inwoners en tweedeverblijvers. Die zouden zich minder thuis voelen als er een massa volk naar Knokke-Heist komt!

De gemeente wil kwaliteit boven kwantiteit, dat zei eerder ook al burgemeester Graaf Leopold Lippens. Volgens de schepen van Toerisme, Anthony Wittesaele (Gemeentebelangen), is het nu duidelijk dat eigen inwoners en tweedeverblijvers zich minder thuis voelen als er een massa volk naar Knokke-Heist komt. Er is volgens hem dus geen draagvlak meer voor massatoerisme.

Daarom gaat het gemeentebestuur alle evenementen evalueren: wat past wel nog in Knokke-Heist en wat niet. De “Raad Lokale Economie” met partijgenote en voorzitter Anne Vervarcke-Pattyn vindt volgens Radio2 het een dubbeltje op z’n kant: “We moeten absoluut onze inwoners en tweedeverblijvers pamperen. Dat is ons cliënteel. Maar als we iedereen gaan weren, gaan we ook geen jonge mensen aantrekken en dat zijn wel onze klanten van de toekomst.”

Maar wat vinden onze inwoners en tweede verblijvers er zelf van, doe mee aan de peiling hier onder:

8 REACTIES

  • Wat is er eigenlijk mis met tachtigjarigen ?? De meesten hebben meer gezond verstand dan de jeugd van tegenwoordig. Binnen afzienbare tijd, en als je geluk hebt, ben je er ook een.

 1. Massa events of massa toestroom tijdens de zomer is een groot verschil!
  Events zoals kneistival, carnaval, vuurwerk daar kijken bewoners naar uit alsook de horeca. En die moeten ook blijven!

  Maar de massa toestroom naar hier omdat het een weekendje mooi weer wordt = geen parking voor eigen bewoners, geen boodschappen voor eigen bewoners, overspoelde zeedijk, 0 respect naar bewoners, …. dat is iedereen beu en daar zou er iets aan moeten gedaan worden

 2. Beste Stéphane, deze tachtigjarige heeft levenservaring en is een man met klasse. Misschien ben jij jong en onervaren? Misschien wil jij constant luide muziek, veel volk en jongeren met drugs die erop los zuipen, zodat je brein een soep wordt met alle gevolgen ervan … Zelfs het woord respect is je onbekend. Denk eens na en verhuis naar een andere badstad.

 3. De peiling waarop je je mening kunt uiten is in de vraagstelling veel te beperkt.
  Ja of neen aan grote evenementen kan nooit een goed antwoord zijn.
  Want wat verstaat het gemeentebestuur onder “grote evenementen ” ?
  Hoort daar ook het Heistse karnaval bij ? Of het Kneistival ?
  vergeet niet dat o.a. deze twee evenementen veel vertier meebrengen.
  iets anders is het bijvoorbeeld voor het grote vuurwerk. Hier vluchten de mensen na het 20 minuten durende evenement zo vlug mogelijk de gemeente uit.

 4. tja,t is hetgeen de graaf wilt he, monaco in t klein,geen frigobox touristen meer, enkel gewoon volk om te poetsen,2° (?) verblijvers om te stemmen,en de gemeentebelangers die knikken

 5. Hallo!ja ik zou zeker de Zoute Grand Prix behouden met meer oude dan nieuwe wagens..alsook de paarden hippique. eventueel uitbreiden met een trekpaarden schow.De Sculpture Link zeker behouden.Kneistival iets korter.een zesdaagse ofzo.meer intieme zit concertjes hier en daar.een keer wat piano of gitaarmuziek.En eens een nostalgische party op het strand.voor de wat oudere mens! Openlucht cinéma is ook leuk!En ook graag de strandbars een uurtje langer open a.u.b.dan kunnen we nog iets drinken na onze dagelijkse werkuren..dank u. met liefst wat stil muziek op de achtergrond.. Carnaval?Heist zonder carnaval..is zoals een café zonder bier!..dus neen dat gaat niet lukken!

 6. Als men onder massa events verstaat dat de veiligheid van de aanwezigen en anderen die er niets mee te maken hebben in het gedrang komt zou dit allesbehalve zijn. Men moet ten alle tijde vermijden dat bij eventuele problemen de hulpdiensten niet tussenbeide kunnen komen want het kan om het redden van mensenlevens gaan zoals bv. iemand die een hartstilstand krijgt. We kijken nu danig naar Covid-19 dat we eventuele TERRORISTISCHE AANSLAGEN uit het oog verliezen want slapende cellen of eenzame wolven zul je altijd hebben die in actie komen als er een “trigger” ze in werking doet treden en ja, het kunnen zogenaamde héél joviale en sympathieke mensen zijn waarvan je het zeker niet zou verwachten. We mogen ons daardoor zeker niet laten afschrikken maar steeds zorgen dat de politie in het gedrum haar werk kan doen. Dat geldt ook voor de hulpdiensten en de brandweer.

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Het Leven Zoals Het Is Knokke-Heist

Elke week stelt de dienst Burgerzaken van de gemeente een overzicht op van de geboorten, huwelijken en overlijdens van alle betrokken burgers die geen...

Rouwbericht: Luc De Groote, voormalig directeur marketing bij de dienst Toerisme van Knokke-Heist

Luc De Groote, voormalig directeur marketing bij de dienst Toerisme van Knokke-Heist is op zondag 22 november 2020 op 65-jarige leeftijd in Gent overleden aan een slepende...

Het kerstseizoen bij de lokale omroep van Knokke-Heist start op 7 december

Het kerstseizoen bij de lokale omroep van Knokke-Heist start op 7 december! Niemand minder dan Mr. Christmas Michael Bublé opende met één van zijn...

Recente reactie van onze lezers