5 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Pieter Boussemaere over “Eerste hulp bij klimaatopwarming”

Op dinsdag 6 december om 14u30 organiseert Neos Knokke Heist een voordracht met Pieter Boussemaere over “Eerste hulp bij klimaatopwarming”. Pieter Boussemaere is auteur en docent klimaat & wereldgeschiedenis aan de Vives Hogeschool in Brugge & Kortrijk.  Hij is al jaren een veelgevraagd spreker en fungeert geregeld als adviseur (o.m. voor Europese Commissie & Vlaamse Overheid omtrent klimaateducatie).  In 2018 verscheen zijn recentste boek Tien klimaatacties die werken (Standaard Uitgeverij, 2018), dat eind 2021 een grondige update kreeg. .

In Eerste hulp bij klimaatverwarring bekijkt Pieter Boussemaere het klimaat vanuit een historische invalshoek. Hij geeft een overzicht van ons klimaat in verleden, heden en toekomst, met als rode draad het verhaal achter de ontdekking van het probleem, de controverse er rond en de duizelingwekkende belangen waarin het verstrikt raakte.

Ontdek waarom die vele kleine beetjes uiteindelijk toch niet zullen helpen. Waarom onderwijs rond de klimaatverandering een dringende noodzaak is. Waarom we veel meer moeten investeren in ‘schone’ energie. Maar vooral: waarom de klimaatopwarming geen milieuprobleem is, maar een politiek-economische keuze waar grote financiële belangen tegenover staan.

Locatie : De Branding, Heilig Hartstraat, Knokke Heist

Graag vooraf inschrijven a.u.b. bij Didier Bourgoy : 0475/252034 of didier.bourgoy@telenet.be

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen