18.4 C
Knokke-Heist

Pieter Heemeryck zegeviert op eerste Ironmen in Knokke-Heist

Pieter Heemeryck kan na een emotioneel zwaar jaar een nieuw hoogtepunt toevoegen aan zijn sportieve CV. Ondanks een vroege achterstand tijdens het zwemonderdeel, wist hij deze achterstand om te buigen in een voorsprong tijdens het fietsen en het lopen.

Erik Hollé

Bij het eerste deel, een 1900m zwemtocht voor onze kust, kwam Magnus Manner, de Duitse triatleet, als eerste aan land, gevolgd door Heemeryck met een kloof van 1’20”. Heemeryck reflecteerde op het uitdagende parcours, met als oorzaak de regen van de afgelopen dagen. “Ik had na het zwemmen een grotere kloof dan verwacht. De regen maakte het parcours listiger, maar gelukkig kon ik met de fiets de leiders bijbenen,” zei hij.

Het looponderdeel, traditioneel een krachtmeting van uithouding en wilskracht, zag Heemeryck samen met Kyle Smith en Willhelm Hirsch als frontrunners starten. Smith moest na 18km opgeven, waardoor Heemeryck de voorsprong kon vergroten en de verrassende Harry Palmer de derde plek kon innemen. Onder de Belgische deelnemers waren ook Dieter Comhair en Dries Matthys opmerkelijk, die respectievelijk de 7e en 8e plaatsen behaalden.

Voor Heemeryck was het winnen in Knokke-Heist extra speciaal. “Ik heb hier veel herinneringen van mijn jeugd, dus dit voelde als een thuiswedstrijd. Ondanks de uitdagingen vandaag, was het winnen in Knokke een droom,” bekende Heemeryck.

De damesrace was ook een spannend schouwspel met Lucy Buckingham die de race domineerde. Hoewel Buckingham met een solide voorsprong startte, kwam Lizzie Ryner gevaarlijk dichtbij. Buckingham beschreef de race als een ware uitdaging, “Na een jaar vol blessures is deze overwinning een echte opsteker.” Ryner, die de sprint net miste, was positief en tevreden met haar prestatie. Belgische triatleten Katrien Verstuyft en Jonie Vanhoutte lieten zich ook zien in dit sterke veld, met een 7e en 15e plaats.

Het WK Ironman in Knokke bood een boeiende mix van inzet, verrassingen en lokale glorie. Het toonde aan dat sporters zichzelf blijven uitdagen, ongeacht de omstandigheden. We nodigen onze lezers uit om hun gedachten en meningen over deze spannende race te delen. En vergeet niet: voor meer spannende verhalen uit ons dorp, meld je aan voor een gratis abonnement via de knop “Mijn krant”.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen