zondag, augustus 9, 2020
Home Zwinregio Gemeente Sluis (NL) Plooien glad gestreken tussen de grensgemeenten

Plooien glad gestreken tussen de grensgemeenten

Onze gemeente zal volgens Omroep Zeeland inwoners beter informeren over de coronaregels die in Nederland gelden. Dat is de conclusie na een extra vergadering tussen vertegenwoordigers van de gemeentes Sluis, Knokke-Heist, Sint-Laureins, Maldegem en Damme. Er komen borden bij de grens waarop Belgen de Nederlandse regels rond corona kunnen lezen. De digitale bijeenkomst werd ingelast na een stevige oproep van onze burgemeester Graaf Leopold Lippens, om niet meer naar onze noorderburen te gaan.

Volgens burgemeester Marga Vermue (foto) van onze buurgemeente Sluis was na het overleg de kou uit de lucht. “Uit het gesprek is ook gebleken dat we respect hebben voor elkaars maatregelen, maar dat er vaak onduidelijkheid is.” Ook is afgesproken dat de gemeenten elkaar direct opzoeken bij onduidelijkheden.

Volgens Vermue moeten Belgen zich ook beter aan de Nederlandse regels houden. De zogenoemde bubbels waarbij een grote groep bij elkaar mag zijn, geldt niet in Nederland, maar veel zuiderburen houden die regel wel aan.

Raadslid van de gemeente Sluis Bram Basting: “Prima initiatief van Burgemeester Marga Vermue om met de Belgische buurgemeenten in gesprek te gaan.

Dit levert ongetwijfeld meer op dan elkaar verwijten te maken. Dat levert niemand iets op en leidt enkel tot frustraties en spanningen.

Een goede verstandhouding is in ieders belang. We zijn tenslotte buren en zijn afhankelijk van elkaar. Laat ons dan ook op een goede manier met elkaar omgaan en op een goede manier met elkaar communiceren. Dat geeft vertrouwen naar de toekomst toe”.

‘Wrijving kon ik niet langer aanzien’

Het extra overleg werd gehouden op initiatief van de burgemeester van Sluis, omdat ze de wrijving tussen Vlamingen met onze burgemeester en Nederlanders niet langer kon aanzien. “Als er een verschil van inzicht is, dan praat ik daar graag over.” Volgens Vermue hebben ondernemers in Sluis veel last de oplopende spanningen.

De gemeenten gaan nu via sociale media en websites hun burgers informeren over de geldende regels in Nederland iets wat we met onze krant al eerder hebben gedaan.

2 REACTIES

  1. Inderdaad daar ook mondmaskers overal zou het inderdaad simpel maken dan zouden ze zo niet naar ons kijken als we onzemondmasker dragen zoals ze in belgie vragen .tis toch één wereld en overal verschillende maatregelen dat ieder land eens aan het Zelfste zeil trekt he dan zou de corona al veel sneller weggaan maar nee in dat land dit en ander dat .komman zeg is dat nu zo moeilijk om allemaal het Zelfste te doen .

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Hangaar drukte hun stempel tijdens de Open Hangdag

Jeugdclub ‘t Verzet gaf met de Open Hangdag een kijkje in hun nieuwe creatieve makerslab HANGAAR. Tijdens het corona-proof toonmoment konden bezoekers...

Burgemeester Lippens: Het is jammer, maar strikte handhaving is dan de enige mogelijkheid die rest

Na de incidenten van de voorbije dagen heeft het gemeentebestuur beslist om dagtoeristen tot nader order niet langer toe te laten op...

Gratis rolschaatslessen bij Rosie’s

Heb jij de kleurrijke roller disco aan de Margaretakerk al ontdekt? Rolschaatsen is weer helemaal hip en je moet het gewoon eens...

Bekijk hier het concert van Lorenzo Gatto (viool) en Julien Libeer (piano)

Door de stijgende coronabesmettingen zag het gemeentebestuur van Knokke-Heist zich genoodzaakt om de 12de concertreeks Klassiek Leeft Meesterlijk te laten plaatsvinden zonder publiek....

Recente reactie van onze lezers