Home Knokke-Heist Plots geen frisse adem meer door het mondkapje?

Plots geen frisse adem meer door het mondkapje?

Oorzaak

De oorzaak van een slechte adem ligt voor 90% van de gevallen in je mond. Dat kan een tandvleesontsteking of gaatjes zijn, maar vaak is tongbeslag de boosdoener. Tongbeslag bestaat uit voedselresten, afgeschilferde cellen van je tong en bacteriën. Die bacteriën gebruiken de voedselresten en cellen om zwavelgassen te produceren en die zorgen voor de slechte geur.

Moet ik niet gewoon vaker mijn tanden poetsen?

Tandpasta én tandenborstel zijn noodzakelijk om vuil van en tussen je tanden te verwijderen. Het effect op je slechte adem is klein en slechts van korte duur. Niet de beste oplossing dus.

Of spoelen met mondwater?

Een mondspoelmiddel met zinkionen zal tijdelijk de slechte geur maskeren, maar pakt nooit de oorzaak van het probleem aan. Dit is dus maar een tijdelijk lapmiddel.


Misschien moet ik eens een tongschraper gebruiken?

We hebben een winnaar! De tongschraper is de enige oplossing op lange termijn. Het pakt de oorzaak, zijnde het tongbeslag, meteen en permanent aan.

Oef! En dan daarna veel muntjes en kauwgom eten?

Muntjes en kauwgom geven je eventjes een frisse adem, maar dat duurt nooit lang. Te veel muntjes en kauwgom kunnen trouwens je smaakpapillen in de war brengen! Je krijgt hierdoor een slechte smaak in je mond waardoor je denkt dat je adem niet fris is, maar dat is niet het geval.

Voorkomen is beter dan genezen

Er bestaan heel wat huis-tuin-keukentips tegen een slechte adem. Deze voedingsmiddelen eten of drinken zou een slechte adem tegengaan, al is dat (jammer genoeg) nooit wetenschappelijk bewezen. Maar baat het niet, dan schaadt het niet!

 • Peterselie
 • Groene thee
 • Gember
 • Kaneel
 • Avocado
 • Munt
 • Komijn
 • Selder
 • Rozemarijn
 • Munt
 • Kardemom
 • Citrusvruchten

Een trucje dat wél zeker helpt is regelmatig eten. Als je niet tijdig eet, produceert je maag gassen die als storend ervaren kunnen worden. Probeer daarom zeker om de drie uur iets te eten. Dat moet geen volledige maaltijd zijn, een klein tussendoortje volstaat!

Ook voldoende water drinken is een goede remedie. Koffie en thee drink je best niet te veel, want dat droogt je mond uit.

4 REACTIES

 1. Of nog een veel betere oplossing !!
  GEEN mondkapjes en laat ons a u b die frisse zeelucht inademen ! Niets is ongezonder dan dit te MOETEN dragen als je gezond bent !!!
  Trouwens , na een half uur een mondkapje dragen wordt de toevoer van zuurstof naar je hersenen beperkt !!! Mij wordt de vrijheid van het inademen van gezonde lucht ontnomen !
  Hoofdpijn, misselijkheid, kortademig , zweten … dat ondervind ik ! Schandalig dat ik nu ongezond moet leven ! Toen de winkels open mochten niets aan de hand ! Toen er mondkapjes bij kwamen gingen de besmettingen terug omhoog !
  Gezond ? Dacht het niet !!! Ik hou mij aan de regels van afstand en hygiëne!!!

  • Naar de symptomen te oordelen die deze mevrouw ondervindt, heeft ze gewoon corona, en moet ze 14 dagen in gesloten quarantaine.

 2. Nochtans waren er veel winkeliers en klanten die blij waren dat het mondmasker MOEST gedragen worden. Van frisse zeelucht is er, buiten meestal een massa klanten, in de grootwarenhuizen weinig te bespeuren. Wie natuurlijk wil joggen of fietsen kan wel enige hinder ondervinden want het hangt ook af welk masker je draagt. Ikzelf deed tijdens een routineonderzoek bij een cardioloog een fietsproef mét mondmasker en het resultaat was bij mij het beste tot nog toe. Ik had nochtans het tegenovergestelde verwacht. Dat het inademen van je eigen vervuilde lucht ongezond is zal ik niet tegenspreken. We MOETEN ze nu als gezonde mensen eenmaal dragen om anderen (vooral ouderen en kwetsbaren) te beschermen want wie zegt dat we het virus niet dragen terwijl we “zogezegd gezond” zijn?

 3. Mondkapjes zijn vervelend om te dragen, maar helaas nu even noodzakelijk. Met saturatiemeters is aangetoond dat de hoeveelheid zuurstof die het lichaam opneemt NIET minder is met een mondkapje.
  Draag een mondkapje, al was het maar uit respect voor de gezondheid van een ander …

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers