18.2 C
Knokke-Heist

Plusinwoner Marc Coucke: Overstroming kost 5 miljoen euro

Plusinwoner van Knokke-Heist en medeeigenaar van Hotel La Reserve, Marc Coucke, heeft een zware klap gekregen door de natuurramp van de overstromingen in Durbuy. Hoewel de vennootschap, gefinancierd door holding Alychlo van Coucke, haar omzet kon verdubbelen ten opzichte van 2020, liepen de afschrijvingen op tot 5 miljoen euro.

Het hotel, gelegen in Knokke-Heist, heropende na de coronamaatregelen op 1 mei 2021, maar werd slechts een paar maanden later getroffen door de overstromingen van 13 juli in Durbuy. De schade werd begroot op iets meer dan 4 miljoen euro, een bedrag dat werd uitgekeerd door de verzekeringsmaatschappij. Ondanks deze tegenslag kon de vennootschap haar omzet verdubbelen tot 13 miljoen euro.

Conclusie: Hoewel het verlies van 5 miljoen euro een zware klap is voor Le Sanglier des Ardennes, laat de verdubbeling van de omzet zien dat de vennootschap sterk genoeg is om te overleven. Plusinwoner van Knokke-Heist Marc Coucke zal zich samen met zijn team blijven inzetten om zijn zaken te laten groeien en te laten slagen. De toeristische investeringen in Durbuy zijn overgedragen aan Pieter Bourgeois, CEO van Alychlo, en de vennootschap mag niet worden verward met “Le Sanglier des Ardennes by Bru”, een dochter van pretpark La Petite Merveille, dat in handen is van Coucke en zijn zakenpartner Bart Maerten.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen