18.4 C
Knokke-Heist

Plusinwoner Paul Gheysens: Vastgoedmagnaat in turbulente tijden

In de dynamische wereld van vastgoed is onze plusinwoner Paul Gheysens, een gerespecteerde vastgoedondernemer van Knokke-Heist, nu meer dan ooit een jongleur in een circus. Vanuit zijn bouwbedrijf Ghelamco wordt hij geconfronteerd met een markt die abrupt van vraag naar aanbod is verschoven, terwijl de banken met argwaan naar zijn bedrijfsvoering kijken.

Volgens diverse mediaberichten staan verschillende Ghelamco-projecten momenteel in de verkoop. Tegelijkertijd is er een groeiende onenigheid met Tania Mintjens over het Bosuilstadion in Antwerpen, waarbij er speculaties ontstaan over de mogelijke verhuizing van zijn Antwerpse eersteklasser. Ondertussen worstelt zijn mediabedrijf met het van de grond krijgen van een nieuwe digitale businessradio.

Bekend om zijn harde zakelijke stijl, is Gheysens niet onbekend met vijanden. Maar hij is zich heel bewust van de aasgieren die rondom hem cirkelen. De voortdurende confrontatie met deze uitdagingen heeft de markt doen speculeren dat Ghelamco’s gronden en gebouwen in Polen en België, waaronder het Warsaw HUB Hotel, de UNIT-kantoortoren in Warschau, en ‘The Wings’ in Diegem, te koop staan. Ondanks de groeiende financiële druk verzekert Gheysens dat dit de normale gang van zaken is in zijn bedrijf – bouwen en snel verkopen.

Het financiële succes van Ghelamco is gedeeltelijk te danken aan financieel directeur Philippe Pannier. Echter, de geruchten doen de ronde dat Pannier mogelijk op zoek is naar een minder stressvolle positie. Ondertussen drukt een schuld van €1,2 miljard zwaar op Ghelamco. Toch benadrukt Gheysens dat het probleem niet solvabiliteit is, maar liquiditeit.

Naast de vastgoeduitdagingen zijn er speculaties rond het voetbalteam van RFC Antwerp. Tania Mintjens, een prominente figuur in deze kwestie, heeft duidelijk gemaakt dat ze gelooft dat Gheysens voornamelijk uit is op financieel gewin via voetbal. Deze beweringen lijken steun te vinden bij de Antwerp supporters.

Een minder bekende uitdaging is zijn mediabedrijf. Na een minder succesvolle lancering van de Nederlandstalige editie van Newsweek, kampt zijn digitale radio Business AM met moeilijkheden bij de distributie en het aantrekken van adverteerders.

Ondanks deze moeilijkheden, blijft Gheysens veerkrachtig. “Ik heb al vier crises overwonnen,” zegt de ondernemer die dit jaar 70 wordt, verwijzend naar de bankencrisis in 2008 en eerdere vastgoedbubbels.

Houd Knokke-Heist’s lokale nieuws in de gaten voor verdere updates over deze zaak. Laat hieronder uw gedachten achter, deel het artikel op sociale media, of abonneer u op onze digitale krant voor meer lokale nieuwsupdates.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen