zaterdag, april 20, 2024
HomeKnokke-HeistPluszorg: Een Holistische Aanpak in Oncologische Zorg

Pluszorg: Een Holistische Aanpak in Oncologische Zorg

Pluszorg, een vernieuwend medisch begeleid zorgtraject gericht op het verbeteren van de levenskwaliteit van oncologiepatiënten, introduceert complementaire therapieën zoals acupunctuur, osteopathie, voedingsadvies en coaching. Deze aanvullende behandelingen zijn bedoeld om de neveneffecten van conventionele oncologische therapieën te verzachten. Een bijzonder aspect van Pluszorg is de nadruk op een holistische benadering van de patiëntenzorg.

Programma Hoogtepunten

Het programma biedt een rijke mix van lezingen door gerenommeerde internationale experts, interactieve sessies, en netwerkmogelijkheden. Belangrijke onderwerpen en sprekers zijn onder andere:

  • Nieuwste therapieën in digestieve oncologie door Prof. Dr. Eric van Cutsem van KU Leuven.
  • L’homéopathie en l’oncologie intégrative door Dr. Jean-Lionel Bagot van UZ Straatsburg.
  • Fyto-oncologie door Prof. Dr. Vincent Castronovo van Universiteit Luik.

De dag wordt verrijkt met patiëntengetuigenissen, die hun ervaringen met Pluszorg na 1 jaar delen, en een wellbeing intermezzo.

Praktische Informatie

  • Locatie: AZ Zeno campus Knokke-Heist, Auditorium De Bolle, Kalvekeetdijk 260, 8300 Knokke-Heist.
  • Datum en Tijd: Ontvangst start om 8u30.
  • Inschrijven: Noodzakelijk, met een deadline tot en met 31 maart. Accreditatie is aangevraagd.
  • Toegangsprijs: Varieert van gratis voor Pluszorg patiënten tot €65 voor het publiek inclusief lunch.

Contactinformatie

Voor meer informatie en inschrijvingen kunt u contact opnemen met Marie-Amélie de Potter, Coördinator Pluszorg, via e-mail pluszorg@azzeno.be of telefoon +32 (0) 478 56 56 99.

Ons gedacht…

Pluszorg zet een stap vooruit in de integratieve oncologie door complementaire therapieën aan te bieden die de levenskwaliteit van patiënten verhogen. Dit evenement biedt een unieke kans om inzicht te krijgen in de nieuwste ontwikkelingen binnen de oncologische zorg en deel te nemen aan een gemeenschap die streeft naar een holistische benadering van gezondheid.