dinsdag, april 16, 2024
HomeCultuurPoëtische Zondagbabbel met Peter Hollevoet-Hanssen in Cultuurcentrum Scharpoord

Poëtische Zondagbabbel met Peter Hollevoet-Hanssen in Cultuurcentrum Scharpoord

Op zondag 4 februari 2024, om 10 uur ’s ochtends, verwelkomt het Cultuurcentrum Scharpoord de gerenommeerde dichter Peter Hollevoet-Hanssen voor een unieke poëtische Zondagbabbel. Deze veelbekroonde artiest, bekend als een zing-zeggende troubadour en voormalig stadsdichter van Antwerpen, nodigt het publiek uit voor een meeslepende reis door de geschiedenis van de poëzie.

Een Reis door de Poëtische Geschiedenis

Van Oude Klanken tot Hedendaagse Poëzie

Peter Hollevoet-Hanssen, wiens naam synoniem staat voor poëtische innovatie en creativiteit, zal de toehoorders meenemen op een avontuurlijke tocht. Deze reis strekt zich uit van de oudste klanken en gezangen, via de middeleeuwse troubadours, tot aan de moderne poëzie van vandaag. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de werken van dichters als Guido Gezelle en Paul van Ostaijen.

Water, Stroom en Zee als Thematische Verbindingslijnen

In deze unieke voordracht-vertelling gebruikt Hollevoet-Hanssen water, stroom en zee als metaforische elementen om verschillende poëtische werelden met elkaar te verbinden. Deze natuurlijke elementen fungeren als een leidmotief dat de luisteraar door verschillende tijdperken en stijlen loodst.

“Libretto: Lied- en Muziekdoosgedichten”

Het hoogtepunt van deze bijeenkomst is de focus op Hollevoet-Hanssens nieuwste werk, “Libretto: Lied- en Muziekdoosgedichten”. Dit levenswerk, dat hoog geprezen wordt door critici zoals professor Dirk De Geest, wordt gekenmerkt door zijn ‘onweerstaanbare lyriek’, reminiscent aan het werk van Van Ostaijen.

Een Betoverende Afsluiting

Meezingfinale en de Zeemeerman

De Zondagbabbel wordt afgesloten met een meezingfinale, waarbij de deelnemers uitgenodigd worden om deel te nemen aan het muzikale aspect van de poëzie. Daarnaast zal Hollevoet-Hanssen als de ‘Zeemeerman’ enkele van zijn mooiste muziekdoosgedichten ten gehore brengen, wat zorgt voor een combinatie van verstilling en vervoering.

Praktische Informatie

Datum en Tijd: Zondag 4 februari 2024, 10:00 uur.

Locatie: Cultuurcentrum Scharpoord

Toegangsprijs: € 3,50