19.5 C
Knokke-Heist

Poëziehappening in Damme brengt vriendschap tot leven

In Damme wordt van 26 januari tot 10 februari een poëziefeest gehouden, waarbij vriendschap centraal staat. De week start met een gedichtendag en eindigt met een groot poëziefeest waar jong en oud laten zien wat vriendschap voor hen betekent. Ook is er een expo en een familievoorstelling te zien.

De poëziefeestweek in Damme begint met een gedichtendag, waarbij de deelnemers wordt opgeroepen om te laten zien wat vriendschap voor hen betekent in woord, kleur en/of beeld. Dit kan door middel van een tekening van de kleine prins, een personage uit het gelijknamige boek. De tekeningen kunnen worden ingediend via de Damse scholen, Cultuurfabriek en Bibliotheek en worden op 1 februari getoond tijdens een poëziehappening in de Bibliotheek Sijsele.

Op 1 februari zal de poëziehappening plaatsvinden voor jong en oud, waarbij stadsdichter Nina Everaert de deelnemers persoonlijk ontvangt met hun tekeningen en/of kunstwerk en luistert naar hun boodschappen, verhalen… rond vriendschap en de impact ervan op hun leven. Er wordt voorgelezen uit het boek ‘De Kleine Prins’ en gedichten worden gelezen door de stadsdichter en burgemeester. Aan de hand van de verhalen, tekeningen en woorden zal de stadsdichter één ‘groot Dams vriendschapsgedicht’ creëren.

De poëziefeestweek in Damme belooft een unieke en inspirerende ervaring te worden voor jong en oud. De deelnemers zullen de kans krijgen om hun visie op vriendschap te delen en te zien hoe dit wordt samengevoegd in één grote poëtische uiting. Bovendien is er de gelegenheid om te genieten van een expo en een familievoorstelling. Een unieke gelegenheid om te ontdekken hoe poëzie ons kan helpen om vriendschap te begrijpen en te vieren.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen