Home Cultuur Poëziewedstrijd Voor Jongeren: Een Betoverende Avond bij CC Scharpoord

Poëziewedstrijd Voor Jongeren: Een Betoverende Avond bij CC Scharpoord

0
181
  •  

Knokke-Heist, Brugge, Damme, Beernem, Eeklo, Maldegem, Afsnee en Knokke-Heist Zetten Jong Poëtisch Talent in de Kijker

Dit jaar was weer een opmerkelijk succes voor de jaarlijkse poëziewedstrijd voor jongeren, georganiseerd door Marnixring Knokke-Heist De Blinckaert, Brugge Gruuthuse, en Brugge Simon. De wedstrijd, gericht op kinderen tussen 10 en 14 jaar, had dit jaar als thema ‘naar de maan’. Meer dan 600 gedichten werden ingestuurd door 19 scholen uit Noord-West-Vlaanderen, een bewijs van het bruisende jonge poëzietalent in de regio.

Uitzonderlijke Talenten Onder de Laureaten

Uit de honderden ingezonden gedichten heeft de jury, onder leiding van Frederik L. Delaere (lager onderwijs) en Maud Van Hauwaert (middelbaar onderwijs), 18 laureaten gekozen. Deze getalenteerde jonge dichters komen uit Blankenberge, Brugge, Damme, Beernem, Eeklo, Maldegem, Afsnee, en Knokke-Heist. Hun werken belichten diverse interpretaties van het thema, waarbij creativiteit en emotie in elke regel te vinden zijn.

Een Avond van Poëzie en Muziek

Op 24 januari 2024, om 19 uur, worden deze jonge dichters geëerd in een betoverende avondvullende voorstelling bij CC Scharpoord. Deze speciale avond belooft een feest te worden voor de zintuigen, met optredens van de getalenteerde woordkunstenares Marieke De Maré. De muzikale begeleiding en de presentatie door Marieke Dermul zullen bijdragen aan de feestelijke sfeer van het evenement. Het is een unieke kans om het jonge poëtische talent te ontdekken en te vieren.

Kaarten en Toegangsinformatie

De toegangsprijs voor deze onvergetelijke avond is vastgesteld op 5 euro, terwijl jongeren tot 15 jaar gratis kunnen deelnemen. Dit is een ideale gelegenheid voor gezinnen en liefhebbers van poëzie om samen te komen en de creativiteit van jonge dichters te ondersteunen.

Tickets zijn nu verkrijgbaar. Mis deze prachtige avond niet en bestel uw ticket vandaag nog! Bestel hier jouw ticket

NO COMMENTS