dinsdag, april 16, 2024
HomeKnokke-HeistPolitiezone Damme/Knokke-Heist presenteert nieuwe merkidentiteit

Politiezone Damme/Knokke-Heist presenteert nieuwe merkidentiteit

Nieuwe Visuele Identiteit: Een Verbinding van Regio’s en Mensen

De politiezone Damme/Knokke-Heist heeft onlangs haar nieuwe merkidentiteit onthuld. Deze strategische zet symboliseert een terugkeer naar de kernwaarden van de politie en streeft naar het versterken van de band met de burgers. Deze frisse visuele identiteit borduurt voort op de traditionele elementen van de politiebranding, maar met een eigen, unieke draai.

De Betekenis Achter de Verandering

Centraal in deze rebranding staat het idee van verbinding. De nieuwe stijl vertegenwoordigt niet alleen de fusie van twee regio’s – Damme en Knokke-Heist – maar ook de verbinding tussen de politie en de gemeenschap, toeristen en inwoners, en de diverse uitdagingen binnen het politiewerk. De vernieuwde look weerspiegelt de evolutie van de politiezone en hun toewijding aan iedereen die betrokken is bij de gemeenschappen, van dagjestoeristen tot lokale bewoners.

Een Nieuwe Benadering van Communicatie

Naast de visuele veranderingen, omarmt de politiezone een nieuwe communicatiestijl. Afscheid genomen wordt van ingewikkeld taalgebruik, en in plaats daarvan worden heldere, toegankelijke boodschappen gebruikt die beter aansluiten bij de behoeften van de burgers. Korpschef Steve Desmet benadrukt dat de politiezone zich positioneert als ‘jouw politie’, wat de nadruk legt op hun toegankelijkheid en gemeenschapsgerichte benadering.

‘Jouw Politie’: Een Tagline met Betekenis

De nieuwe tagline, ‘Jouw politie’, weerspiegelt deze filosofie. Het illustreert de ambitie van de politiezone om meer te zijn dan alleen een handhavingsinstantie. Ze richten zich op het versterken van de band met burgers door zowel hun rationele als empathische kanten te belichten.

Vooruitkijkend naar de Toekomst

De onthulling van deze nieuwe identiteit markeert een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van de politiezone Damme/Knokke-Heist. Het team is enthousiast over de verdere implementatie van deze rebranding en kijkt uit naar de reacties van de gemeenschap.