donderdag, februari 29, 2024
HomeKnokke-HeistPorsche Center Knokke Ondersteunt VTI Brugge in Greenpower Challenge met Derde Voertuig

Porsche Center Knokke Ondersteunt VTI Brugge in Greenpower Challenge met Derde Voertuig

Porsche Center Knokke heeft een derde elektrische voertuig gedoneerd aan de leerlingen van het VTI Brugge, als erkenning voor hun deelname aan de prestigieuze Greenpower Challenge. Deze uitdaging, waarbij de focus ligt op ‘endurance racing’, geeft leerlingen van de afdeling Auto van het 4de jaar Voertuigtechnieken de unieke kans om hun technische vaardigheden in de praktijk te brengen.

Onder het motto ‘Design – Build – Race’ zullen de leerlingen van VTI Brugge drie eenpersoonswagens, volledig elektrisch, ontwerpen en bouwen. Het project bereikt zijn hoogtepunt met een finale in april 2024 op het bekende circuit van Zolder. Hier zullen alle deelnemende teams hun zelfontworpen elektrische racewagens presenteren en testen.

Dit initiatief, ondersteund door Porsche Center Knokke, dient een groter doel: het inspireren van jongeren om te kiezen voor studies en een loopbaan in STEM-richtingen (Science, Technology, Engineering, Mathematics). In België, dat momenteel achterblijft qua aantal STEM-afgestudeerden in het hoger onderwijs, is dit een welkome stimulans.

De Greenpower Challenge, gestart in 2021 in Benelux, tracht STEM-richtingen aantrekkelijker en zichtbaarder te maken. Dit project combineert serieuze technische uitdagingen met een speelse, competitieve benadering. Het integreert diverse aspecten van het leerplan en biedt een veilige, competitieve omgeving waar jongeren hun vaardigheden kunnen ontwikkelen en testen.

Voor VTI Brugge is deze ondersteuning van Porsche Center Knokke van onschatbare waarde. Naast de bijdragen van Autogroep RAES Brugge en MAN Brugge, stelt deze donatie de leerlingen in staat om met praktische ervaring en innovatief denken te excelleren in de wereld van de technologie en motorsport.

De Greenpower Challenge is meer dan een race; het is een platform voor onderwijsvernieuwing en professionele ontwikkeling, waarbij jongeren de kans krijgen om de toekomst van duurzame mobiliteit vorm te geven.