4.8 C
Knokke-Heist

Portpeople: Glenn (27) vrachtwagenchauffeur bij Zeebrugge Abnormal Cargo Solutions

Glenn (27) is vrachtwagenchauffeur bij Zeebrugge Abnormal Cargo Solutions (ZACS), een havenbedrijf dat instaat voor het transport van auto’s tussen (onder meer) Antwerpen en Zeebrugge. Hij licht toe: “Afhankelijk van de lopende samenwerkingen komen mijn collega’s en ik geregeld op verschillende kades om auto’s of andere high & heavy-machines te vervoeren. Intussen sta ik al bijna 6 jaar in het werkveld en ken ik wel de kneepjes van het vak. Toch blijft iedere dag een mysterie, want er kunnen zich altijd onverwachtse scenario’s voordoen. Daar wijd ik nu niet over uit.”

Zijn drijfveer als chauffeur bij ZACS? De vrijheid! “Dankzij de flexibiliteit van mijn leidinggevenden kan ik mijn dagindeling zelf wat bepalen. Ik kan bijvoorbeeld eten en drinken wanneer ik wil en mag zelfs mijn hond meenemen in de vrachtwagen! Als ideale pauze ga ik dan even met hem wandelen, zo komt het beestje ook eens buiten. Het geeft enorm veel voldoening om zoveel vrijheid te krijgen, maar tegelijkertijd ook je verantwoordelijkheden te dragen. Dat bewijst dat je team je echt vertrouwt.”

Naast de vrijheid zorgt ook de familiaire omgang met collega’s voor werkvreugde bij Glenn. “Na mijn opleiding kwam ik als junior in het team terecht, maar werd er meteen met open armen ontvangen. Bepaalde collega’s behoren zelfs tegenwoordig tot mijn persoonlijke vriendenkring. Een groot voordeel bij chauffeurs is de spontaniteit tussen collega’s. Na een opleiding samen een frietje steken of een korte koffiepauze tussendoor, het kan allemaal! Wanneer je met collega’s bent, heerst er meteen een aangename en vertrouwde sfeer. Daar doe ik het voor!”

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen