18.9 C
Knokke-Heist

Portpeople: Visser Dirk

Dirk (70) geniet eigenlijk al van zijn pensioen, maar dat weerhoudt hem er niet van zijn passie voor de visserij bij Zeemansblik (BVBA) voort te zetten! Na een decennialange loopbaan als visser kent hij intussen de kneepjes van het vak. Hij legt uit: “Mijn liefde voor de visserij groeide al op jonge leeftijd. In de jaren ’60 volgde ik een vissersopleiding die het startschot betekende van een carrière van meer dan 30 jaar als visser. Voortdurend werken met mijn handen geeft me dan ook enorme voldoening.”


De grootste troef van het vissersleven? De vrijheid! “De visserij is een levendige sector die dag en nacht draait. Aangezien ik geen vaste werktijden heb, ben ik niet gebonden aan bepaalde tijdsschema’s of andere administratieve planningen. Dat geeft me een vrij gevoel. Eigenlijk betekent visser zijn niet zozeer het beoefenen van een concrete job, maar het bewust kiezen voor een aparte levensstijl.”


Ondanks de drukte staat Dirk elke werkdag op met een goed humeur. “Als visser verveel ik me geen seconde. Het is hard werken, maar dat zorgt ook voor goedgevulde dagen. De tijd vliegt voorbij en er is altijd wel iets te doen. Liever zo dan iedere minuut op mijn horloge te kijken en stil te zitten, dan word ik waarschijnlijk knettergek.”

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen