HomeCultuurPortretten van Sean Connery, Penelope Cruz en Brigitte Bardot mee in de...

Portretten van Sean Connery, Penelope Cruz en Brigitte Bardot mee in de vlammen verdwenen

 

De uit Brasschaat afkomstige portretschilder Peter Engels verloor bij de brand afgelopen week in ’t Walletje tien van zijn portretten. De werken zouden deze zomer tentoon worden gesteld bij NeverGiveUp art gallery aan de Zeedijk 717. Zijn portretten zijn niet van de minste.

Peter Engels is een van de beste hedendaagse portretschilders. Hij verwierf internationale bekendheid met het portretschilderij van Nelson Mandela. Portretten van kunstenaar Peter Engels worden gekenmerkt door zijn zwart-witte tinten en sepia-kleuren. Hij brengt de verf aan met het mes, wat het kunstwerk veel textuur en karakter geeft. Hij portretteert prominente mensen en beroemdheden. Hij schildert portretten van leden van de koninklijke familie en bedrijfsleiders. Peter Engels schildert portretten in opdracht: kinderen, echtgenoten, ouders, hele gezinnen en trouwportretten. En ook portretten van mensen met hun passie: iemand met zijn klassieke auto, met zijn zeiljacht, de architect met zijn gebouw … Karl Lagerfeld zei dat Peter Engels vooral de ziel schildert. 

Ondanks de tegenslag is de kunstenaar weer meteen aan het werk gegaan… maar of Sean Connery, Penelope Cruz en Brigitte Bardot ooit weer op z’n doeken komen was vandaag nog niet duidelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers