16.9 C
Knokke-Heist

Positieve evaluatie van de carnavalsvieringen met weinig incidenten

Knokke-Heist vierde carnaval na een onderbreking van twee jaar en de stoet was een groot succes. Het gemeentebestuur reikte €70.000 aan prijzengeld uit als dank voor de inzet van de carnavalisten. De festiviteiten verliepen veilig en de plaatselijke kroegen en feestchalets waren gevuld met mensen en ambiance.

Het evenement was druk bezocht met een totaal van 40.000 deelnemers en toeschouwers voor de zondagsstoet en de verlichte parade op dinsdagavond. Ondanks het feestgedruis verliep alles veilig en de lokale politie meldde slechts acht bestuurlijke arrestaties voor openbare dronkenschap of verstoring van de openbare orde gedurende de hele periode van zaterdagavond tot en met woensdagmiddag. De dienst Spoedgevallen in het AZ Zeno behandelde twaalf personen met alcoholintoxicatie en/of verwondingen, waarvan de meesten ambulant werden geholpen en slechts één persoon moest worden opgenomen. De gemeente had voor elke carnavalswagen 48 kg snoep voorzien en er bleef slechts 10 ton afval achter, wat een 75% minder was dan voorgaande jaren. Dit resulteerde in minder werk voor de dienst Stadsonderhoud, die de straten snel schoonmaakten.

Ondanks het succes van dit jaar was er toch protest vanuit de Carnavalsverenigingen, zoals de “Tjoeptjes” en “Wieder”, die liever confetti hadden gezien.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen